четвер, 19 квітня 2012 18:43

Криза середнього віку штовхає до пошуку коханок і коханців

Криза середнього віку штовхає до пошуку коханок і коханців

Під час кризи середнього віку люди часто заводять нові романи, бо шукають нових вражень.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Павло Горностай з  Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук.

"В такі періоди людям здається, що нова родина зможе виправити ситуацію. Дуже часто ця думка — помилкова.  Адже людина просто тікає від себе і не намагається вирішити внутрішні протиріччя. Позитивну зміну від негативної відрізнити легко. Якщо людина прийняла правильне рішення, вона почувається щасливою, радісною і менше хворіє", - сказав він.

"Чоловіки найчастіше тікають, бо жінка йому допекла. В таких ситуаціях жінкам не слід переходити в роль жертви, яка страждає і жаліє себе. Таку жінку знову полюбити чоловікові буде важко. Для сімейних пар, які хочуть зберегти стосунки, криза — хороший шанс. Якщо вони зможуть справитися з негативними думками, може виявитися, що вони і досі кохають одне одного. Інколи почуття виявляються ще яскравіше, ніж раніше". - додав Павло Горностай.

На його думку, кожна криза - це зміна життєвих ролей.

"Люди грають значну кількість життєвих ролей. Сімейні, соціальні, гендерні ролі можуть стати життєвими. Криза — це перехід з однієї ролі до іншої. Ролі, які були на попередньому етапі, втрачають свою значущість. Людина мусить від них відмовитися, щоб набути нових. Якщо людина важко відмовляється від однієї ролі і не може засвоїти нову, виникає рольовий конфлікт", - сказав він.

"Подолання рольового конфлікту  — це шлях виходу з кризи. Для цього підходять всі аспекти, в яких ви можете реалізуватися. Письменник Микола Островський пережив кризу, коли втратив зір і перестав ходити. Але він знайшов вихід — почав писати книжки. Слід пам'ятати, що кожна криза закінчується. В житті чорні смуги завжди змінюються білими. Коли дуже важко, слід пригадати обручку царя Соломона. З одного боку було написано "Все мине", а з іншого - "І це також мине".

Більше про те, як пережити кризу середньго віку читайте у новому журналі "Країна" №118

Зараз ви читаєте новину «Криза середнього віку штовхає до пошуку коханок і коханців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути