середа, 26 серпня 2015 14:21

Чоловіки проявляють агресію, якщо невпевнені у своїй маскулінності - вчені

Чоловіки проявляють агресію, якщо невпевнені у своїй маскулінності - вчені

Щоб зрозуміти, чому чоловіки проявляють агресію, американські психологи провели дослідження. Висновки фахівців можуть допомогти в профілактиці злочинів, в тому числі сексуального насильства.

В основу дослідження було покладене анонімне онлайн-опитування 2012 року. У ньому взяли участь 600 представників чоловічої статі, чий вік склав 18-50 років. Учасників опитування попросили розповісти про їх власну маскулінність і про стереотипи, пов'язані з її проявом. Інші питання стосувалися агресивної поведінки.

Як виявилося, величезну роль грає уявлення людини про її відповідність (або невідповідність) традиційним ґендерним стереотипам. Крім того, дуже важливо, як її сприймають оточуючі. Якщо чоловік не знаходить підтверджень своєї маскулінності, він схильний проявляти агресивну поведінку. На думку вчених, саме такі люди часто беруться за зброю і наносять ушкодження іншим.

Дослідники вважають, що ці висновки можуть стати в нагоді для профілактики злочинів, в тому числі сексуального характеру. Ще один можливий напрямок для застосування отриманих знань – соціалізація "важких" підлітків.

Маскулінність є комплексом тілесних, психічних і поведінкових особливостей, які розглядаються як характерні для представників сильної статі. В рамках одного з підходів маскулінність сприймають як елемент біологічної відмінності жінок і чоловіків. Інші фахівці вказують швидше на соціальні ролі.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки проявляють агресію, якщо невпевнені у своїй маскулінності - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути