субота, 25 квітня 2020 09:05

Багато українських чоловіків мають крихку маскулінність - Орнелла Остапенко

Автор: Тарас Подолян
  Орнелла Остапенко
Орнелла Остапенко

Багато українців мають крихку маскулінність - вважає дизайнер Орнелла Остапенко. За її спостереженнями, українські чоловіки вважають догляд за собою і рожевий колір - немужніми характеристиками. Уже цього достатньо, щоб похитнути впевненість українського чоловіка у своїй мужності - каже дизайнерка Gazeta.ua.

"Радянська система використовувала слово "мужик" у позитивному ключі. Мужик - це не інтелігент. Інтелігент вважався кимось, хто не міг постояти за себе, кого можна побити чи намахати. І хоча інтелігенція була потрібна, але все-одно ті всі інженери мали бути простими. Догляд за собою, який виходив за рамки просто помитого волосся, вважався чимось неприпустимим і буржуазним. Тому навіть люди з інтелігенції намагалися підкреслювати свій мачизм. Всі прикраси чи аксесуари були пов'язані з військовою тематикою. Можливість чоловіка знайти своє місце в суспільстві пов'язувалася з військовою службою. Щоб стати мужиком, треба було пройти армію. У нас після цього не з'явилося нової ознаки крутості, крім, хіба що, грошей.

Можливість чоловіка знайти своє місце в суспільстві пов'язувалася з військовою службою. Щоб стати мужиком, треба було пройти армію. У нас після цього не з'явилося нової ознаки крутості, крім, хіба що, грошей

В Іспанії іспанський легіон має ультрасескуальну офіційну військову форму. Я коли її побачила, подумала, що це якийсь гей-парад. Для мене незвично, щоб гетеросексуальний чоловік виглядав добре і доглянуто. Ми вже звикли, що якщо ти будучи чоловіком виглядаєш добре в Україні, то мабуть ти маєш відношення до ЛГБТ. У нас бути відкритим геєм – це наражати себе на велику небезпеку.

Наші гетеросуксуальні чоловіки, які вважають себе мачо, з цими животами, пухкенькими ручками і невищипаними бровами на переніссі вважають себе маскулінними, бо носять дорогі речі. Але при цьому вони бояться вдягнути рожеву футболку або нарешті вищипати зайві волосини на обличчі. Вдягнути якийсь модний піджак чи інший фасон взуття їм уже страшно. То де ж тут мужність і маскулінність?" - дивується Орнелла Остапенко.

"Нещодавно розписувала для концерту тіла учасникам гурту "Хамерман знищує віруси". От їх можна назвати чоловіками, які не бояться за свою маскулінність. Я просто за це їх обожнюю. В обох є дружини, гетеросексуальні родини з дітьми. При цьому вони спокійно можуть одягнути що завгодно. Бо, мабуть, не сумніваються в своїй орієнтації і не бачать потреби комусь щось доводити. У них є сміливість в Україні за будь-яких умов робити те, що їм подобається.

На заході красивий доглянутий чоловік - це еталон. У нас же досі чомусь є стереотип про те, що чоловік має бути хіба що красивішим за мавпу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські чоловіки не приховують емоційності, а наші живуть під пресом "не плач,ти ж мужик" - Галина Шиян

Ще українську маскулінність не з найкращої сторони характеризує той факт, що наших чоловіків не хвилює рівень проституції в нашій країні і проституція наших жінок за кордоном. Має бути як мінімум неприємно, коли жінок з твоєї країни сприймають у світі як продажних. Та навіть як заробітчанок. Це ж значить, що жінка не має можливостей працювати на батьківщині. З точки зору чоловіка це мало б хвилювати дуже сильно. Адже виходить, що ти не захищаєш своїх. Але наших чоловіків це чомусь не хвилює".

Українки все частіше виходять заміж за іноземців. За останні десять років частка змішаних шлюбів у країні зросла у два рази.

Зараз ви читаєте новину «Багато українських чоловіків мають крихку маскулінність - Орнелла Остапенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути