вівторок, 04 грудня 2018 01:35

Багатий і знаменитий: чому дівчата закохуються у старших чоловіків

  Причина, з якої молоді жінки бачать супутника життя у дорослих чоловіках – пошук батька.
Причина, з якої молоді жінки бачать супутника життя у дорослих чоловіках – пошук батька.

Вас мало цікавлять однолітки – ви закохуєтеся в чоловіків, які стануть вам за батька? Не поспішайте думати, що з вами щось не так. У вашого уподобання є свої – цілком зрозумілі – підстави.

У полоні стереотипів

Зупинимося на причинах, які взагалі спонукають нас звертати увагу на різницю у віці, яка існує між нами і нашими обранцями. В усьому винні стереотипи, в полоні яких досі перебуває багато хто з нас: вони впевнені, що чоловік і жінка мають бути однолітками – дозволяється дистанція плюс-мінус кілька років, але не більше. Все інше – нерівний шлюб, продиктований винятково меркантильними міркуваннями, в коханні і дружбі таким парам, зазвичай, відмовляють. Але сучасний світ настільки багатоликий, в ньому існує таке розмаїття варіантів, що триматися за старомодні уявлення про те, "що таке добре і що таке погано". Існує кілька причин, чому так відбувається, пише tsn.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика мала дитина: чому виникає чоловіча "безхребетність"

Причина перша: мені потрібен батько

Найпоширеніша – і банальна – причина, з якої молоді жінки бачать супутника життя у дорослих чоловіках – пошук батька. Втім, неважливо, вони недоотримали у дитинстві батьківської любові або, навпаки, вона була надмірною. У першому випадку жінка буде шукати любові, що нагадує батьківську, тому що вона його не знала, а в другому – тому що, ставши дорослою, вона з якоїсь причини втратила – можливо, батько помер або з роками став соромитися виявляти свої почуття так, як робив це раніше. Чи варто дивуватися, що однолітки залишають таких жінок байдужими, а чоловіки з благородною сивиною викликають у них найтепліші почуття?

 

Причина друга: мені з ним цікаво

У дорослого чоловіка, зазвичай, є життєвий багаж, якого ще не нажили молоді представники сильної статі. З одного боку, з рівними за віком чоловіками працює правило "загальної дитячої": ви з ними виросли на одних фільмах, книжках і музичних творах, що багато в чому полегшує взаєморозуміння. З іншого – їхній життєвий досвід мінімальний, і навіть якщо він один на двох, перебільшувати його вагомість не варто. У той час як солідний чоловік багато знає і так само багато пережив, є унікальним співрозмовником: він має шарм і почуття гумору, його можна слухати нескінченно, кожен раз дізнаючись щось нове. До речі, знаменита фраза про те, що жінка любить вухами, має до цього безпосередій стосунок – людина, з якою жінці цікаво, більше за інших може розраховувати на її симпатію.

Причина третя: я з ним зростаю

 

Третя причина нерозривно пов'язана з другою: так вже влаштована жінка, що їй хочеться інтелектуально порівнятися з чоловіком, який перебуває поряд. Якщо він нижче її за рівнем розвитку, вона буде деградувати, якщо вище – тягнутися до нього і зростати. У цьому сенсі чоловік з досвідом набагато перспективніший, ніж юнак-ровесник – однокласник або однокурсник. Втім, як відомо, мудрість не завжди супроводжує вік, трапляється, що він приходить один, тому все сказане вище, на жаль, стосується далеко не всіх дорослих чоловіків.

Причина четверта: він багатий і знаменитий

 

Меркантильну причину, коли молоді дівчата бажають дорослих чоловіків, виходячи з їхньої платоспроможності і соціально престижного статусу, теж не варто скидати з рахунків, хоча в процентному співвідношенні їхня частка невелика. Зрозуміти такий вибір просто: можна вийти заміж за нікому не відомого бідного студента і поступово, крок за кроком, робити з нього успішного бізнесмена, ставши тією самою – сильною і мудрою – жінкою, яка стоїть за кожним чоловіком, який відбувся. Але, по-перше, де гарантія, що зі свого чоловіка вдасться виліпити саме те, що хочеться? По-друге, цілком можливо, що, вибившись у люди, він вважатиме, що ви не підходите йому ні за статусом, ні за віком – зовсім не рідкісний випадок у наш час. А у випадку з дорослим чоловіком ви маєте бажане без докладання якихось зусиль та ризиків. До того ж прагнення набути багатого і знаменитого супутника життя не виключає романтичних почуттів, які навіть дуже молода дівчина може до нього відчувати, так що не варто свідомо дорікати їй в корисливих мотивах.

Проаналізувавши історію пошуку сайтів знайомств, психологи з'ясували, що жінки, як правило, шукають партнерів свого віку або на декілька років старше. А чоловіки незалежно від того, скільки їм років, намагаються будувати стосунки з жінками, яким близько двадцяти. У жінок краща різниця у віці не змінюється протягом життя. Але чим старше стає чоловік, тим на більшу різницю у віці з партнеркою він готовий погодитися.

Американські дослідники, встановили, що пари з різницею у віці менше 5 років розпадаються на 18% рідше за інших. Однак наявність прямого взаємозв'язку між віком і відсотком розлучень вчені довести не змогли. Можливо, справа не стільки в різниці між партнерами, скільки в особистих якостях, характерних для людей, які вважають за краще нерівні в плані віку шлюби.

Шведські дослідники з'ясували, що чоловіки, дружини яких значно молодше, в середньому довше живуть. При цьому жінки, які значно старше своїх чоловіків, вмирають раніше, ніж ті, у кого невелика різниця у віці з партнером.

Вчені з Великобританії встановили, що шлюби між жінками старше 30 років і чоловіками, які молодші за їх на 10 і більше років, частіше за інших закінчуються розлученням.

Зараз ви читаєте новину «Багатий і знаменитий: чому дівчата закохуються у старших чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути