пʼятниця, 13 березня 2020 01:35

Як жінки змагаються між собою за допомогою одягу

  Жіноча нетерпимість в першу чергу спрямована на привабливих жінок.
Жіноча нетерпимість в першу чергу спрямована на привабливих жінок.

В колективі завжди існує конкуренція — іноді відкрита, а іноді закамуфльована. Зазвичай головна битва ведеться з колегами своєї статі. Чоловіки та жінки змагаються по-різному.

Чоловіки конкурують з іншими чоловіками через пряму агресію, жінки — через інтриги. Але психологи виявили ще одну "приховану зброю", яку жінки використовують один проти одного. Наприклад, одяг.

Низька самооцінка як стимул до боротьби

Жінки конкурують більш витончено, ніж чоловіки. Вони рекламують себе колегам і керівникам за допомогою макіяжу та одягу, намагаються змагатися, знецінюючи конкуренток і позбавляючи впевненості в собі.

Жінки в компаніях часто виступають проти найму інших жінок. Майже кожна випробувала на собі силу цієї ненависті: брехня, глузування, чутки, різкі коментарі. І "жертвам жіночої конкуренції" доводиться або відступити, або боротися. Але навіщо ж воювати один з одним?

Дослідження показують, що сексуальна конкуренція більше впливає на роботу жінок. Вони негативно реагують на симпатичних жінок-колег і вважають, що тих треба усунути.

На думку психологів, заздрість до зовнішнього вигляду часто перетворює жінок у суперниць: "Ми завжди звертаємо увагу на гарних людей. Якщо у нас все добре з самооцінкою, чужа привабливість підштовхне нас працювати над собою, а коли самооцінка страждає, ми оголошуємо війну іншим".

І тоді всі засоби підійдуть: жінки пліткують, очорнюють інших замість того, щоб розвиватися і рости самим. Причому рівень освіченості та інтелекту учасниць бойових дій абсолютно не має значення.

Стриманий наряд - для жіночого товариства

 

Якщо колектив переважно жіночий, то на роботу працівниці швидше за все будуть надягати більш консервативні, солідні вбрання. Психологи вивчили жіночі способи захисту від агресивної поведінки інших жінок.

З'ясувалося, що жінки свідомо одягаються скромно, якщо мають справу з іншими жінками — особливо якщо ще не знайшли своє місце в офісній ієрархії. За словами психологів, частіше до цього прийому вдаються красуні. Тому що знають: їх спочатку сприймуть як конкуренток у боротьбі за чоловічу увагу, а вже потім — як фахівців і хороших людей.

Багато досліджень показують, що жіноча нетерпимість в першу чергу спрямована на привабливих жінок. Вони відчувають більше прихованої агресії, ніж менш привабливі.

Психологи також вивчали, як змінюється стиль одягу жінки в залежності від ситуації та оточення. Донедавна дослідження стосувалися лише того, як жіночий стиль одягу впливає на чоловічу аудиторію. Але "модні сигнали" призначені і для очей інших жінок. Вони повідомляють про статус, становище, що грає істотну роль в побудові групової ієрархії.

Дослідники запропонували учасницям експерименту вибрати одяг для зустрічі з групою. Якщо в неї входили і чоловіки, і жінки, наряд був більш відвертим, відкритим, яскравим. Якщо ж в складі були тільки жінки, сукні та костюми вибиралися скромні, суворі, закриті, навіть консервативні.

Чим красивіше колега, тим гірше до неї відношення серед співробітниць-жінок. Занадто епатажний одяг наводить їх на думку, що новенька - сексуальна суперниця. Дослідники сходяться на думці, що з незапам'ятних часів саме жінки пригнічують сексуальність інших жінок.

Ми починаємо змагатися приблизно з двох з половиною років і до кінця життя: в школі, на роботі, в коханні, сім'ї і навіть в хобі. Конкуренція може містити елементи співпраці, а може бути руйнівною для відносин.

Зараз ви читаєте новину «Як жінки змагаються між собою за допомогою одягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути