неділя, 26 січня 2014 11:42
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Народ починає виховувати лідерів опозиції

Я працював учителем у середній школі ще за радянських часів. Якось старший колега розповів про те, чому нас не вчили в педінституті. Про три системи виховання — радянську, європейську та американську.

Пояснив це на простому прикладі. Дитина побачила на шафі вазу з ласощами і просить у мами цукерку. Радянська мати бере вазу, дістає цукерку і, знявши з неї обгортку, вкладає дитині в рот. Європейка лише підсаджує дитину, а та мусить сама взяти цукерку, розгорнути її і покласти до рота. Американка каже своїй дитині: "Синку, ти живеш у найдемократичнішій країні. У нас дозволено усе, що не заборонено. Ти, безумовно, маєш право взяти з вази цукерку. А як її звідти дістати — це твої проблеми".

І карапуз спочатку думає, що робити, потім, сопучи і напружуючись, підтягує до шафи стілець, залазить на нього і дістає цукерку. А мати йому аплодує. Так дитина з перших років життя вчиться самотужки втілювати свою американську мрію, не чекаючи ні від кого допомоги, навіть від дядечка Сема.

Реакція лідерів української опозиції на безчинства влади в останні два місяці схиляє до думки, що у них таки радянське виховання. Бо при кожному силовому кроці можновладців вони починали волати: "Гвалт! Рятуйте!" і гарячково вимагати у Заходу санкцій для вищих посадових осіб держави. Тобто, дайте нам цукерку, та ще й розжуйте і покладіть в рот.

Але українці вже зрозуміли, що класичну фразу "Захід нам допоможе" треба викинути на смітник історії. І самим наводити лад у своїй хаті. Тому почали виховувати опозиційних лідерів за американською системою. Вийшли на майдани в обласних містах і районних містечках, аби вигнати з владних кабінетів осоружних можновладців, що ведуть країну до прірви.

Схоже, виховання проходить успішно. Відмова від пропозицій президента очолити уряд — перша добра ознака. Адже народ уже бажає не заміни "шила на мило" у кабінетах на Банковій і Грушевського, а кардинальної зміни системи влади, викорінення корупції, запровадження механізмів демократії, дотримання громадянських прав і свобод. А в кількох областях навіть оголосили про заборону Партії регіонів та КПУ — очільників і поплічників нинішнього бандитського режиму. Звичайно, ці заяви поки носять декларативний характер і не мають юридичної сили. Але це вже озвучена воля народу. І рано чи пізно вона буде втілена в життя.

Отже, чим краще наші опозиціонери засвоюватимуть уроки Майдану, тим більше у них шансів отримати народну довіру на майбутніх виборах. Щоб дістати цукерку влади, треба потрудитися.

Зараз ви читаєте новину «Народ починає виховувати лідерів опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути