Ексклюзивы
воскресенье, 26 января 2014 11:42
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Народ починає виховувати лідерів опозиції

Я працював учителем у середній школі ще за радянських часів. Якось старший колега розповів про те, чому нас не вчили в педінституті. Про три системи виховання — радянську, європейську та американську.

Пояснив це на простому прикладі. Дитина побачила на шафі вазу з ласощами і просить у мами цукерку. Радянська мати бере вазу, дістає цукерку і, знявши з неї обгортку, вкладає дитині в рот. Європейка лише підсаджує дитину, а та мусить сама взяти цукерку, розгорнути її і покласти до рота. Американка каже своїй дитині: "Синку, ти живеш у найдемократичнішій країні. У нас дозволено усе, що не заборонено. Ти, безумовно, маєш право взяти з вази цукерку. А як її звідти дістати — це твої проблеми".

І карапуз спочатку думає, що робити, потім, сопучи і напружуючись, підтягує до шафи стілець, залазить на нього і дістає цукерку. А мати йому аплодує. Так дитина з перших років життя вчиться самотужки втілювати свою американську мрію, не чекаючи ні від кого допомоги, навіть від дядечка Сема.

Реакція лідерів української опозиції на безчинства влади в останні два місяці схиляє до думки, що у них таки радянське виховання. Бо при кожному силовому кроці можновладців вони починали волати: "Гвалт! Рятуйте!" і гарячково вимагати у Заходу санкцій для вищих посадових осіб держави. Тобто, дайте нам цукерку, та ще й розжуйте і покладіть в рот.

Але українці вже зрозуміли, що класичну фразу "Захід нам допоможе" треба викинути на смітник історії. І самим наводити лад у своїй хаті. Тому почали виховувати опозиційних лідерів за американською системою. Вийшли на майдани в обласних містах і районних містечках, аби вигнати з владних кабінетів осоружних можновладців, що ведуть країну до прірви.

Схоже, виховання проходить успішно. Відмова від пропозицій президента очолити уряд — перша добра ознака. Адже народ уже бажає не заміни "шила на мило" у кабінетах на Банковій і Грушевського, а кардинальної зміни системи влади, викорінення корупції, запровадження механізмів демократії, дотримання громадянських прав і свобод. А в кількох областях навіть оголосили про заборону Партії регіонів та КПУ — очільників і поплічників нинішнього бандитського режиму. Звичайно, ці заяви поки носять декларативний характер і не мають юридичної сили. Але це вже озвучена воля народу. І рано чи пізно вона буде втілена в життя.

Отже, чим краще наші опозиціонери засвоюватимуть уроки Майдану, тим більше у них шансів отримати народну довіру на майбутніх виборах. Щоб дістати цукерку влади, треба потрудитися.

Сейчас вы читаете новость «Народ починає виховувати лідерів опозиції». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть