Кабачкову піцу готують на сковороді

Автор: ФОТО НАДАЛА ВІКТОРІЯ ІСАЄНКО
  Піцу начиняють помідорами, ковбасою, зеленню та сиром. Випікають 15–20 хвилин за температури 180 градусів
Піцу начиняють помідорами, ковбасою, зеленню та сиром. Випікають 15–20 хвилин за температури 180 градусів

У тісто додають майонез

— Обожнюю піцу з цукіні. Смак відмінний і на приготування йде 15 хвилин, — розповідає 41-річна Вікторія Ісаєнко зі Львова.

— 400 грамів цукіні або кабачків натираю на крупній тертці. Солю й перчу та відкладаю на 10 хвилин. Відтискаю із суміші сік і додаю столову ложку сметани чи майонезу, чотири-п'ять столових ложок борошна, яйце. Перемішую та викладаю на розігріту сковороду. Смажу корж з одного боку під кришкою 10 хвилин. Перевертаю на інший бік і викладаю 75 грамів тертого сиру, 50 грамів будь-якої ковбаси, нарізаної кільцями, та подрібнений помідор. Посипаю ще 75 грамів тертого сиру. Накриваю кришкою й готую 5 хвилин.

Запорукою смачної піци є не начинка, а тісто. Готую на дріжджах. Виходить пухке та ніжне.

Поєдную по 225 мілілітрів теплого молока й води. Всипаю чайну ложку сухих дріжджів і півтори чайної ложки цукру. Перемішую та накриваю рушником. Відставляю в тепле місце без протягів на 20 хвилин.

У 680 грамів просіяного борошна вливаю опару, додаю дрібку солі й замішую тісто. Змащую трьома столовими ложками олії й накриваю плівкою. Відкладаю на 30 хвилин. Обминаю та залишаю знову підійматися на той самий час. Повторно вимішую. Ставлю на 20 хвилин у холодильник.

Формую круглий корж одразу на пергаменті та перекладаю на деко. З усього тіста виходить чотири піци. Начинку можна зробити будь-яку. Я обрала сирну. Натираю на крупну тертку 100 грамів твердого сиру, нарізую кубиками по 50 грамів фети та моцарели. Випікаю за температури 180 градусів 15–20 хвилин.

Бортики начиняють пармезаном

— Корнічоне — це високий бортик навколо піци. Він може бути порожній або ж наповнений сиром. Саме цей бортик — найсмачніша частина піци, — каже 52-річна Галина Гудзовата зі Львова.

— 25 грамів дріжджів розводжу у 140 мілілітрах теплої води і 40 — молока. Додаю дрібку солі й пів чайної ложки цукру. Поступово всипаю 280 грамів борошна. Замішую м'яке тісто. Наприкінці вливаю чайну ложку олії. Залишаю на годину підійматися.

Для начинки бортика змішую 120 грамів сиру рікота чи кисломолочного, 100 грамів натертого на грубій тертці твердого сиру та столову ложку пармезану. Солю, перчу й вимішую. Якщо маса загуста, розбавляю сметаною.

У круглій формі розплескую тісто руками. Їх змащую олією, борошна не підсипаю. Розтягую тісто так, щоб його було на 3 сантиметри більше, ніж форма. Через кондитерський мішок витискаю начинку по краях. Підтягую їх і накриваю цю масу. Добре притискаю. Виходить високий фарширований бортик.

Середину змащую помідоровим соусом, посипаю тертим пармезаном і моцарелою. Бортик — олією. Випікаю 10 хвилин на найнижчій позиції духовки за температури 230 градусів. Далі — 10–15 хвилин за температури 200 градусів на середній позиції.

Зараз ви читаєте новину «Кабачкову піцу готують на сковороді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути