Ексклюзиви
середа, 11 січня 2012 15:27
Романа Федосєєва
Романа Федосєєва
Романа Федосєєва

Американці обирають стиль життя "нічого серйозного"

Мій бос Шон — типовий ньюйорківець. Має 42 роки, неодружений, щоранку годину бігає в Централ-парку і з'являється в офісі з чашкою кави зі "Старбаксу". Недавно він повідомив, що є активістом 18 так званих зустрічальних груп — meet-up groups. Це, напевно, остання модна тенденція Нью-Йорка. Будь-хто може зареєструвати в інтернеті свою групу любителів морських круїзів чи танцювальних уроків сальси, чи прихильників Майкла Джексона — й організовувати якісь події навколо теми. Люди долучають до групи. Збираються разом на заходи, знайомляться, часом продовжують знайомство поза групою — такий собі спосіб культурного дозвілля у великому місті.

Шону подобається група любителів сучасного кіно.

— Комфортніше дивитися фільми з компанією, ніж самому, — вважає він.

Ще Шон регулярно відвідує групу співаків-аматорів, які репетирують й час від часу влаштовують невеликі концерти для друзів і родичів. Бос навіть вивчив кілька оперних арій німецькою. І остання найулюбленіша група — "північних ведмедів-плавців", які зимою пускаються в марафонські запливи океаном навколо Брайтон-Біч. Після таких купань Шон звичайно привозить додому торбу харчів із бруклінського російського супермаркету. — Дуже смачні житній хліб із кмином і копчена ковбаса. Кращі, ніж американські, — каже він.

Є групи досить незвичного призначення. Так, Шон розповів, що натрапив на групу "натуралістів", які пропонують споживати їжу, засмагати, плавати в суто природному стані, тобто без одягу. Гасло групи — "Натуралізм — це спосіб життя в гармонії з природою". Втім, Шон вважає, що не достатньо розкутий, аби практикувати публічне оголення, і до цієї групи не долучився. Ще одна незвична група — "обнімальна". Люди там збираються для обмінів обіймами. Зустрічі спрямовані на "дослідження почуття цілісності, доброти й відкритості за допомогою шанобливого дотику".

— Психологи вважають, що люди — соціальні тварини, і нам потрібно відчувати себе у "стаді", — коментує Шон. — Але мені було незатишно обніматися з незнайомцями.

Бос відвідує "зустрічальні групи" три-чотири рази на тиждень.

— Можна непогано провести час, здибати цікавих особистостей, — якось зауважив він. — Втім, більшість знайомств — поверхові: привіт, як справи, до зустрічі. Ти нібито знаєш багато людей, але назвати їх друзями не можеш. Це стиль життя Нью-Йорка, який можна передати фразою "нічого серйозного".

Зараз ви читаєте новину «Американці обирають стиль життя "нічого серйозного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути