неділя, 26 квітня 2020 10:45

Соти, трапеції, метелики: тренди окулярів цього сезону
21

Нинішній сезон найбагатший на форми і стилі сонцезахисних окулярів. Про основні форми окулярів, які будуть на піку моди, розповідає стиліст і фешн-блогер Маргарита Мурадова.

"Існує міф, що сонцезахисні окуляри потрібно носити тільки влітку. Насправді вони необхідні в будь-яку пору року, якщо є сонце. Особливо взимку, коли багато снігу. Тож окуляри актуальні завжди.

Перша форма. на яку варто звернути увагу - шестикутник. Ця форма активна в районі обличчя. Підходить людям з круглими і овальними рисами обличчя, але ніяк не з трикутними чи прямокутними, бо акцентуватиме гострі кути обличчя.

Котяче око - наступна форма. Це каплевидні окуляри, які витягуються до скроні. Вони можуть бути як великими, так і мінімалістичними. Їхня головна перевага в тому, що вони візуально витягують око. Це виглядає жіночно і красиво. Такі окуляри гарно доповнять маскулінні образи, брючний костюм чи жакет, і жіночні плаття. Цю форму максимально популярною зробила свого часу Одрі Хепберн.

 

Видовжені і вузькі прямокутники. як у фільмі "Матриця", не захистять від сонця, але стануть красивим аксесуаром.

Окуляри з фантазійними дужками - наступний уже максималістичний тренд. Вони – цікавий аксесуар, який не потребує ні сережок, ні інших прикрас. Їх можна носити з простою футболкою, і вони вже будуть витвором мистецтва", - каже Маргарита Мурадова.

Окуляри з кольоровими лінзами і кольоровими оправами цього року модні як ніколи. "В тренда різноманітні і насичені відтінки. Ці окуляри гарно відтінять я нейтральне, так і яскраве вбрання.

Окуляри з білою пластиковою оправою і чорними лінзами - це стиль 1960-х. До них можна додати плаття А-силуету, підібрати волосся у хвіст, щоб акцент був на оправу.

Окуляри з ланцюжками-підвісками дають змогу носити їх на шиї. Ці ланцюжки можуть бути металеві, пластикові, з мушель, з каміння. Хороший аксесуар для відпочинку.

Окуляри поза часом – авіатори. Одні з найкрасивіших і найсексуальніших. Але вони пасують не всім через свою каплевидну форму. Гострий кут цієї краплі направлений вниз по зовнішніх сторонах. Для людей з масивними щелепами це невигідно, адже робитиме нижню частину обличчя візуально важчою. А от найкраще пасуватимуть вони людям з загостреним підборіддям", - радить стиліст.

Масивна оправа майже на пів обличчя також в моді. "Такі окуляри мають злегка дитячий характер. Тому їх краще підтримати одягом в інфантильному стилі.

 

Масивні круглі окуляри – форма, З якою треба бути обережними людям з круглим обличчям, щоб не утрирувати цю форму. Якщо у вас квадратна форма обличчя, то одягаючи такі окуляри в дрібному розмірі, ви ризикуєте виглядати як кіт Базиліо. Тому я о радила обирати більш круглі варіанти.

Окуляри з тонкою акуратною металевою оправою. Вона виглядає мініалістично і може акцентувати якісь драматичні нотки в образі. Пластик завжди злегка грайливий, а метал нейтральний і не привертає зайвої уваги. Що дозволяє лишатися в рамках мінімалізму чи робити акцент на якісь інші елементи в образі. Це універсальна і тиха оправа, яка дає змогу говорити іншим елементам гардеробу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язка повертається в моду: тренди суконь на літо 2020

Окуляри-метелик. Максимально універсальні. Підходять як округлим, так і кутастим формам обличчя. З тонкою металевою оправою вони можуть вписатися навіть в мінімалістичний образ.

Геометрична форма, особливо квадрат чи перевернута трапеція, підходить усім формам обличчя. Геометрія - дуже вдалий вибір.

І звичайно актуальні окуляри без оправи. Вони невагомі і ніжно виглядають на обличчі", - підкреслює Маргарита Мурадова.

Китайська компанія Rokid створила окуляри T1, які вимірюють температуру тіла людини.

Окуляри T1 — це портативний і компактний тепловізор. В апараті є інфрачервоний датчик для визначення температури у 200 осіб протягом двох хвилин на відстані до трьох метрів.

Пристрій оснащений процесором Qualcomm, 12-мегапіксельною камерою, використовує функції доповненої реальності і має голосове управління — для запису відео та фотографій без використання рук.

Окуляри можуть використовувати муніципальні служби в громадських місцях, щоб вимірювати температуру перехожих.

Зараз ви читаєте новину «Соти, трапеції, метелики: тренди окулярів цього сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути