Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2014 14:08

3-й день 34-го UFW: елементи козацького барокко та Вікторіанської епохи на подіумі
19

Julia AYSINA
Фото: надані пресс-службою Ukrainian Fashion Week
Julia AYSINA
Julia AYSINA
ZALEVSKIY
ZALEVSKIY

Третій день 34-го Ukrainian Fashion Week пройшов 16 березня в Мистецькому Арсеналі.

Дизайнери представили свої колекції, в яких використали всілякі мотиви різних часів і епох. Особливу популярність зараз набула вишивка в українському стилі.

Ольга Тімкова-Ляховська для ТМ "STOLICHNY"

Джерелом натхнення колекції "Муза" стала творчість Поля Ґоґена, в якій поєднані європейська культура і примітивні культури Океанії та Перу. Дизайнерка ТМ "STOLICHNY" прагнула відтворити нове бачення звичних речей, використавши класичний костюм і примітивне мистецтво зокрема.

Iryna DIL

В основу колекції лягли полотна американського художника Мартіна Джонсона Хеда. Світ екзотичної природи його робіт надихнув Iryna DIL на створення принтів із квітами і пташками. До Вікторіанської епохи відсилає силует "пісочний годинник", високі комірці та манжети, складні рукави. Традиційно використано вишивку, а також перфорацію на шкірі, що надає вбранню особливу витонченість. Кольорова палітра має складні відтінки зеленого, бордового, фіолетового і червоного.

RITO

Трикотаж традиційно став основним матеріалом бренду RITO. Цього разу він був доповнений шовком і плащовою тканиною. Колірна гама включає витримані, спокійні відтінки: бежевий, блідо-рожевий, колір слонової кістки. Також присутній чорний, що його дизайнерка Анна Панченко використала для роботи з фактурою та візерунками. Акценти на талії були зроблені за допомогою тоненьких пасків на сукнях і светрах.

Olena DATS'

Темою нової колекції стало козацьке бароко. Джерело натхнення – пишні форми цього мистецького напряму. Барокові мотиви помітні у формах й орнаментах, присутні вигадливі квіткові візерунки. Серед основних кольорів – традиційно чорний і бежевий, а також синій. Olena DATS' не втомлюється експериментувати з машинною вишивкою. Цього разу використано нову техніку – сhenille (вишивка махрою).

ZALEVSKIY

Свободу, рішучість і впевненість як основу модного самовираження пропагує ZALEVSKIY. У колекції "Апокалипсис продолжается" акцентовано увагу на контрастах сірого та червоного кольорів, геометричного орнамента і м'якості силуета, жорстких і ніжних фактур. Стриманість, гармонія і простота ̶ модний рецепт від дизайнера. Геометрична точність додає речам таємничості. Основний меседж колекції – звернутися до історії людства, переосмислити минуле і згадати засвоєні уроки.

Julia AYSINA

Колекція присвячена сильній жінці, яка не боїться розправляти крила і самостійно творити свою долю. Марія Антуанетта є чудовим уособленням такої жінки, тому саме її образ надихнув Julia AYSINA. Принти з зображенням королеви, над якою літають метелики, ̶ лейтмотив колекції. Матеріали для вбрань були відібрані в дусі епохи Антуанетти: кашемір, шовк, мереживо. У кольоровій гамі присутні характерні для для рококо відтінки червоного, смарагдовий і вінтажний золотий. Окрім суконь максі з в'язаним французьким та оксамитовим мереживом, у колекції є комбінезони і вкорочені брюки, що додають підкреслено жіночним і розкішним образам динамічності.

Зараз ви читаєте новину «3-й день 34-го UFW: елементи козацького барокко та Вікторіанської епохи на подіумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути