понеділок, 20 липня 2020 13:08

Вміщаються четверо людей: майстер проєктує унікальні велосипеди
5

Михайло Девдера з села Качківка Ямпільського району Вінницької області випробовує оснащений електродвигуном триколісний велосипед
Фото: надане Михайлом Девдерою
Михайло Девдера збирає трайк разом з учнями Вінницької приватної школи
Михайло Девдера виготовив велосипед для хлопчика з ДЦП
Діти катаються на подвійному трайку
Третя модель трайку розроблена Михайлом Девдерою

37-річний Михайло Девдера із села Качківка Ямпільського району у вільний час проєктує і складає велосипеди. Перший ровер склав, коли навчався у 9-му класі.
"У студентські роки практично не займався технічною творчістю. Коли одружився, вирішив скласти велосипед для дружини. Під час роботи зрозумів, що скучив за крутінням гайок. Стали з'являтися ідеї для нових проєктів. Коли народилися сини, виготовив велотандем. На ньому вміщаються по двоє дорослих і дітей. Для наших доріг він не гірший за звичайний велосипед. Складність у тому, що треба злагоджено крутити педалі. Коли з'явилися ще дві донечки, велотандем став замалий для родини. Віддали його родичу", - розповів Михайло.


"2016 року виготовив велосипед для хлопчика з дитячим церебральним паралічем. Транспортним засобом керує батько. Син сидить попереду і теж крутить педалі. Велосипед розроблений так, щоб дитина відчувала радість руху й була активним учасником. Придумував сам, бо в інтернеті немає таких рішень. Ще нестандартне замовлення - трайк для Вінницької приватної школи. Підготував деталі, а складав велосипед зі школярами", - додав він.
Зараз Михайло Девдера їздить на власноруч зібраному електровелосипеді. Наїздив на ньому кілька тисяч кілометрів.
"Випробування трайк пройшов успішно. Не люблю далеких подорожей, але до тещі їжджу без проблем. Це - 85 кілометрів в один бік. Щоб вистачало заряду на таку відстань, використовую сучасні літій-іонні акумулятори", - поділився майстер.
"Людей вражає мій транспорт - фотографують, байкери сигналять. Мабуть, вважають, що я іноземець, який подорожує Україною", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 3D-принтері надрукували унікальний електробайк

Унікальний електромобіль створив майстер із Кіровоградської області Олексій Ганшин. Транспорт оснащений електромотором і володіє запасом ходу приблизно в 90 км. Також передбачені сонячні батареї і педальний привід.

Зараз ви читаєте новину «Вміщаються четверо людей: майстер проєктує унікальні велосипеди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути