пʼятниця, 16 листопада 2012 17:33

Від тонального крему у школярок з'являються вугрі і чорні цятки

Від тонального крему у школярок з'являються вугрі і чорні цятки
Фото: morena.com.ua

"Доця любить користуватися моїм лаком і помадою. У школу в такому вигляді я їй ходити забороняю, але вдома вона залюбки грається "у моделі". Чоловік на мене кричить. Каже, доросла косметика для дітей дуже шкідлива. Доньці Юлі уже 12 років. Через рік-два вона все одно попросить у мене купити їй помаду на Новий рік, день народження чи 8 Березня", - пише Жанна Боровик з міста Біла Церква на Київщині.

Поради щодо використання дітьми косметики дає київський косметолог-дерматолог Вадим Дімітров.

"Сьогодні нерідко можна побачити школярку з яскравим макіяжем. 10-класниці сміливо нарощують гелеві та акрилові нігті, з восьмого класу починають фарбувати волосся. Блиски для губ є в кожної третьої учениці у початковій школі, - говорить Вадим Юрійович. - Дівчатка легко піддаються на рекламу.  Тому й хочуть усе таке, ж як мають дорослі – їхні мами, хресні та тітки".

Лікар радить батькам підбирати для свої чад корисну косметику.

"Дівчатка можуть сміливо користуватися гігієнічною помадою чи блиском для губ нейтрального кольору. Вони оберігають губи від вірусних інфекцій, захищають від пересихання. Такі засоби добре лягають на губи, надають їм природного блиску і краси. Вони мають різні приємні аромати і не містять барвників".

У кого проблеми зі шкірою - відмовтеся від тонального крему, використовуйте пудру або антибактеріальний коректор.

"Тональний крем використовувати не варто. Густа текстура будь-якого тонального крему дуже важка для дівочої шкіри. Крем забиває і розтягує пори, провокує появу чорних цяток і вугрів. Можна дозволяти мінеральні пудру і тіні. До їхнього складу входять тальк, біла і червона  глина та інші мінеральні речовини, які лікують юну шкіру підлітків. Мінеральні тіні вважаються екологічно чистими, вони не містять шкідливих спиртів, ароматів і штучних складових. Тому підійдуть до найчутливішої ??і схильної до алергії шкіри".

За словами дерматолога, замість туші доньці краще купити поживну олію для вій.

"Лікувальне масло для вій і брів підсилить ріст і додасть віям живий блиск. Туш для вій, якою користуються жінки, містяться консерванти, вони додаються, щоб запобігти появі у фарбі хвороботворних мікробів. Але консерванти небезпечні для алергіків, тому дівчатам, схильним до алергій, слід уникати такої косметики".

Замість маминого лаку краще використовувати лікувальну емаль для нігтів – це і корисно, і красиво.

Кореспонденти Gazeta.ua поцікавилися у керівництва кількох столичних закладів, чи ходять їхні учениці на уроки з макіяжем.

"Закону, який би забороняв школяркам користуватися косметикою, немає, а правила зовнішнього вигляду учнів встановлюються статутом навчального закладу, - пояснили нам заступники директорів з виховної роботи у кількох ліцеях та гімназіях столиці. – Ніхто не забороняє ученицям доглядати за собою, використовувати гігієнічну помаду чи прозорий лак для нігтів. Це навчальному процесу не шкодить. Якщо батьки не забороняють, ми теж не маємо права втручатися".

 

Зараз ви читаєте новину «Від тонального крему у школярок з'являються вугрі і чорні цятки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути