Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 13:53

Школи для дитини треба змінювати якнайчастіше

Школи для дитини треба змінювати якнайчастіше
Висока платня ще не означає якісну освіту. Фото: pedpresa.com

"Хочу віддати свою дитину у приватну школу, - каже Олеся Садник, 37 років, зі Львова. - Не знаю, як правильно вибрати, чи мають вони усі сертифікати, і які там умови?"

"У Львові є 12 приватних шкіл, - розповідає Катерина Гороховська, 55 років, в. о. начальника львівського міського управління освіти. - "Українська гімназія" володіє найсучаснішими технологіями. Тут звертають особливу увагу на особистісний розвиток дитини, працюють за методикою Григорія Ващенка. Приватний заклад кооперативного типу "Дивосвіт" працює за інноваційними методиками. Тут є умови для навчання дітей з особливими потребами. У "Галицькій приватній школі" набирають мало дітей у класи. Тому їм приділяється більше уваги. У школі імені Климентія Шептицького виховують високу культуру етики і приділяють багато уваги духовному розвитку. Тут добре викладають християнську етику, філософію. Уроки проводять семінаристи, кожен день починається із Служби Божої. Приватний заклад Галини Софінської дає дуже сильний рівень знань, до роботи тут залучають науковців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рюкзак першокласника: як економно зібрати дитину до школи?

Перевагами таких шкіл є те, що навчання тут охоплює повний день. Дитина там харчується чотири рази, робить домашні завдання. Це зручно для батьків, які не мають можливості швидко забирати дітей додому. В таких закладах організовують багато екскурсій, плавання у власному басейні. У всіх з першого класу викладають одну іноземну мову, з п'ятого - дві. Вони мають усі сертифікати і ліцензії.

Щоби правильно вибрати школу, слід спочатку зайти на її сайт. Там мають бути виставлені результати ЗНО випускників. Якщо багато з них набрали високі бали, значить тут сильні знання. Далі треба поспілкуватися з директором. Спитати, які нагороди, заслуги і звання мають тут учителі. Яка ціна навчання. Велика плата не означає кращий рівень знань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто такі діти-індиго, кристали й веселки

Я раджу, щоб дитина якомога частіше змінювала школи. Принаймні, після 5-го і 9-го класів. Це їй дає добрий життєвий досвід, навички спілкування, які згодяться у житті."

Зараз ви читаєте новину «Школи для дитини треба змінювати якнайчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути