понеділок, 27 серпня 2012 10:00

Рюкзак першокласника: як економно зібрати дитину до школи?

Рюкзак першокласника: як економно зібрати дитину до школи?

До першого вересня лічені дні. І питання, як підготувати дитину до школи і при цьому не розоритися, на сьогодні, мабуть, найбільш актуальний.

Костюми-двійки, брюки, піджаки, жилети - для хлопчиків, сукні, спідниці, блузки та сарафани - для дівчаток. А ще взуття, спортивний костюм, портфель, канцтовари... За середніми підрахунками, аби повністю підготувати до школи дитину 6-10 років, доведеться викласти до 1,5 тисячі гривень. Але, керуючись нескладними порадами, все ж можна суттєво зменшити витрати.

Купуємо форму. Комплект шкільної форми на ринку або в "Дитячому світі" для дитини в середньому обійдеться в 400-700 грн. (Китай, Польща). Але, як показує практика, форма вітчизняного виробництва виграє за співвідношенням ціна-якість. До того ж, купуючи у фірмовому магазині або, замовляючи на сайті, комплект обійдеться мінімум на 200 грн. дешевше. Спортивну форму, сорочки, водолазки, светри краще купувати в стокових магазинах, дисконт-центрах або в період міжсезонних розпродажів у фірмових магазинах (припадає якраз на кінець серпня). Так якісні речі від виробника можна купити дешевше на 30-50%.

Як заощадити на канцтоварах? Краще готуватися до наступного навчального року... в кінці попереднього - ціни ще не встигають вирости. Якщо ж не вдалося скупитися заздалегідь, краще вирушати до гіпермаркетів і купувати відразу "дрібним оптом" (по 10-15 шт.) - Все одно стане в нагоді, а ціна на 25-35% дешевше, ніж у магазинах канцтоварів. Якісний портфель з ортопедичною спинкою - як на ринку, так і в магазині - обійдеться від 200 грн., Дешевий ранець - до 90 грн. Але не варто забувати, що, купивши дешевий портфель, є ризик за кілька місяців знову вирушити в магазин за новим. Краще згадати мудрий вислів: "Ми не настільки багаті, аби купувати дешеві речі". Отож, в цьому випадку краще особливо не економити.

Дитина на зв'язку. Купівля мобільного телефону для школяра, це вже давно не розкіш, а необхідність. Педагоги радять постійно підтримувати зв'язок з юним школярем: цікавитися успіхами, хвалити і т. ін. - Це особливо важливо для успішної адаптації після довгих канікул. Дорогий апарат купувати при цьому не рекомендують, кращий варіант - бюджетний телефон з підтримкою основних функцій (дзвінки, SMS-ки). Так у дитини буде менше спокус відволікатися від уроків, та й для батьківськогму гаманцю не обтяжливо: простий стильний телефон зараз можна купити за 150 - 200 грн. А вдалий стартовий пакет допоможе звести до мінімуму витрати на дзвінки. А коли вже йдеться про школярів, навіть спеціальний тариф є - "Супер МТС Команда". Крім нульових дзвінків в мережі, в ньому дитина може дзвонити безкоштовно на два номери батькам, незалежно від оператора (послуга "Моя сім'я"), причому навіть якщо на рахунку немає грошей (послуга "SOS"). Крім того, можна контролювати, де знаходиться дитина, перевіряти рахунок зі свого мобільного (чого немає в інших тарифах), а з метою безпеки і щоб уникнути випадкових витрат, в тарифі відключені дзвінки та повідомлення на короткі номери та доступ до Інтернет-сервісів. Так витрати можна зменшити на 50-70% на місяць. А це вже істотна підтримка сімейному бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Рюкзак першокласника: як економно зібрати дитину до школи?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути