пʼятниця, 07 грудня 2012 13:35

Розвиток моторики рук у дитини слід починати з раннього віку

Розвиток моторики рук у дитини слід починати з раннього віку
Фото: theology.in.ua

"Подходите, покупайте. Заготовки для творчества — самый лучший подарок для ребенка от двух лет", - припрошує покупців керівник клубу дитячого розвитку "Чарівна скринька" Олексій Черних на виставці "Медвін" Рукоділля. Подарунки до Різдва".

Він привіз на виставку заготовки для творчості з гіпсу, кераміки і дерева. Тут є глечики, вази, фігурки тварин і казкових персонажів. Ціни починаються від 5 гривень.

"Після придбання фігурки потрібно розфарбувати. Таке заняття подобається усім. Найбільше користі воно приносять дітям, адже допомагає розвивати дрібну моторику рук. Рівень розвитку дрібної моторики — один з показників готовності дитини до шкільного навчання. Від ступеню сформованості рухів пальців залежить розвиток мовлення. Не раз бачив дітей, які не вміють правильно тримати в руці пензлик, ножиці чи олівець, не можуть застебнути ґудзики і зашнурувати взуття. Це все через те, що батьки не приділяють достатньо часу розвитку дрібної моторики.  Їм простіше посадити свого сина чи доньку перед телевізором чи за комп'ютер. Вже час зрозуміти, що від цього їхні діти не отримають ніякої користі", - розповів Олексій кореспонденту Gazeta.ua.

"Руки — тонкий інструмент. Їх розвиток слід починати з раннього віку, коли дитина має величезний потенціал для формування особистості. Всі здобутки цього віку залишаються на все життя, а от втрати — компенсуються найважче", - додав він.

Для найменших дітей Олексій пропонує купувати найпростіші фігурки: кораблики, літачки, машинки, ведмедики, котики і зайчики. Старшим підійдуть вази, тарілки  та підсвічники.

"Маленьким дітям найцікавіше розмальовувати своїх улюблених казкових персонажів. Це допомагає розвивати не лише моторику, а й відчуття кольору та творчу уяву. Це допоможе дитині розвиватися гармонійно", - сказав Олексій Черних.

"Розмальованими фігурками можна гратися та використовувати для оздоблення інтер'єру. А ще — їх можна дарувати", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Розвиток моторики рук у дитини слід починати з раннього віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути