четвер, 01 вересня 2011 13:58

Дитину можна пускати за комп'ютер у три роки

Дитину можна пускати за комп'ютер у три роки

"З медичної точки зору дитину можна привчати до комп'ютером з 3 років. У цьому віці дитина користується технікою вже усвідомлено, і якщо дотримуватися норм, тоне псує собі ні зір, ні поставу, і отримує від використання комп'ютера користь, а не шкоду", - каже кореспонденту Gazeta.ua педіатр дитячої клініки "Добробут" Станіслава Гапонова,  на вечірці у форматі ток-шоу, яке мережа магазинів " COMFY" присвятила 1 Вересню.

Головне, що повинні пам'ятати батьки: техніка - це не кібер-няня, і крім неї в житті малюка також повинні бути прогулянки на свіжому повітрі, особисте спілкування з однолітками, спорт.

"Щоб техніка приносила тільки користь і не шкодила здоров'ю дитини, про що так дбають батьки, потрібно вибирати техніку відповідну віку дитини і з раннього віку вчити правилам її використання. час перебування дитини за комп'ютером має суворо регламентуватись батьками, а не дітьми чи їх примхами", - пояснює педіатр.

Дитина з 3 до 6 років може проводити біля комп'ютера не більше 30 хвилин. Через кожні 15 хвилин треба робити перерву на 5-хвилинну розминку для очей. Під час неї дитина не повинна дивитися телевізор, зате може малювати, ліпити, дивитися у вікно. Це необхідно, щоб м'язи очей відпочили.

"Монітор комп'ютера повинен знаходитися на відстані 60 см від очей дитини. Чим більший монітор, тим більше має бути відстань між ним і очима", - додала лікар. - З 6 до 10 років дитині можна перебувати за комп'ютером 1 годину в день з перервами кожні 15-20 хвилин. Після 10 років дитині можна перебувати за комп'ютером 2 години на день, але з перервами кожні 15-20 хвилин".

Зараз ви читаєте новину «Дитину можна пускати за комп'ютер у три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути