Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2016 17:11

Хлопчик, який вижив: лист матері, що врятувала свого малюка
5

Жінці давали всього 15% шансів на те, що син залишиться жити, і вона ними скористалася.

Про це пише dailymail

На 17 тижні вагітності лікарі повідомили Надін Шеллі, що її дитина майже не має шансів вижити і необхідна операція, щоб врятувати хоча б її саму. Жінка пішла на ризик для себе і дитини, щоб зберегти життя малюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собака передбачає напади епілепсії маленької хазяйки

Зараз, через півроку після народження сина, вона написала на своїй сторінці у Facebook відкритого листа, в якому пояснюється її вибір.

"Хлопчик, який вижив.

Хочу одразу сказати, що поважаю право кожного на свою думку. Я ні в якому разі не збираюся тикати пальцем в тих, хто не погодиться зі мною або хто зробив інший вибір в подібній ситуації. Я просто хочу розповісти, що іноді надія варто того, щоб за неї боротися.

Моя вагітність Брайденом одразу стала жахливою, коли я пройшла УЗД на 17 тижні. Виявилося, що навколо плода немає амніотичної рідини. Лікарі не могли зробити для нас нічого, оскільки в той момент мій малюк ще не досяг життєздатного віку. Мені дуже рекомендували перервати вагітність до 23 тижнів.

Я відмовилася. На 22 тижні я лягла на збереження, і на 27-му народила Брайдена. Це були моторошні п'ять тижнів - з моїми щоденними кровотечами і постійно чергуючою на відстані витягнутої руки бригадою медиків. Ще 76 днів після пологів ми провели в лікарні, де я дивилася на свого сина крізь скло боксу.

Чесно скажу, для мене це було непростим вибором. Лікарі давали тільки 15% шансів на те, що малюк виживе. І я мала прийняти рішення. Але я не могла вирішити за мого сина. Це він повинен був вирішити, жити йому чи ні, я могла тільки дати йому потрібний час.

Знаєте, я велика шанувальниця Гаррі Поттера, і мене завжди надихала любов Лілі Поттер, яка померла, щоб врятувати сина. Мені не довелося померти, хоча я ризикувала. Але ризик для мене був не настільки великий, лікарі були постійно поряд. Ризик був для сина.

Він не стане великим чарівником, але він виросте гарною людиною. Зараз, коли я дивлюся в його очі, гладжу його шовковисте волосся, то чітко розумію, що зробила правильний вибір. У нього було 15% шансів жити, але якщо б я не дала їх йому, він був би 100% мертвий. Мій чудовий хлопчик.

Так, йому досі потрібний кисень, і його життя для нас, як і раніше, трохи боротьба. Наступні кілька років йому буде потрібна терапія, щоб зміцніти. Але ця боротьба того варта.

Я ще раз хочу сказати, що не закликаю всіх слідувати моєму прикладу, це дуже великі ризики. Але, якщо вам доведеться, коли-небудь обирати - нехай у вас буде мій приклад як надія".

Лінлі Хоуп Бомер народилася двічі: спочатку лікарі тимчасово дістали її з живота матері, щоб провести життєво важливу операцію, а за 12 тижнів вона народилася в термін.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик, який вижив: лист матері, що врятувала свого малюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути