вівторок, 01 листопада 2016 16:03

Собака передбачає напади епілепсії маленької хазяйки
4

У 9-річної Міллі Уебб із Чешира, Англія, епілепсія. Судоми можуть початися лише від того, що дівчинка засміялася. Ліками практично неможливо контролювати цей процес.

Про це пише dailymail

Емоційний імпульс може провокувати судоми, які у Міллі бувають по 50 разів за день. Якщо залишити її без нагляду, в результаті нападу вона може отримати серйозну черепно-мозкову травму або захлинутися і померти. Ігри з друзями, дні народження і купання в басейні також викликають у Міллі судоми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі дістали дитину з живота матері, щоб прооперувати і повернути назад

Зараз у неї з'явився друг, який рятує їй життя: це однорічна собака Елмо. Вона навчилася передбачати судоми до того, як вони почнуться.

Коли Міллі купалася в дитячому басейні цього літа і в неї почалися судоми, Елмо побігла рятувати її і витягла з води. Коли у дівчинки починається конвульсивний припадок, собака реагує на плач. Вона біжить до дівчинки, лиже їй обличчя, щоб привести до тями. Це також допомагає прибрати надлишки слини, що виділяється і не дає дівчинці захлинутися.

У червні, коли Міллі заснула на дивані, Елмо раптом схопилася і почала лизати їй обличчя. Лінда, мама дівчинки, спробувала відігнати собаку, але тут зрозуміла, що у дівчинки судоми. "Це був перший раз, коли ми побачили, що Елмо намагається нас попередити про майбутній напад", - говорить Лінда.

Тепер сім'я Міллі дуже хоче розвинути таланти Елмо, знайти їй дресирувальника, який зможе перетворити її на повноцінну собаку-компаньйона, що попереджає про напади.

"Елмо не треба вчити, як справлятися з нападами, вона вже це вміє. Її просто потрібно навчити попереджати нас. Якби Елмо була дресированою, вона могла б супроводжувати доньку всюди і надавати моральну підтримку. Нам здається, що у Елмо є дар допомагати Міллі . Ми шукаємо досвідчену людину, щоб навчити собаку", - додала Лінда.

Фотограф Елізабет Спенс робить чудові знімки свого сплячого сина Арчі і собаки на кличку Нора, яку сім'я врятувала від усипляння.

Зараз ви читаєте новину «Собака передбачає напади епілепсії маленької хазяйки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути