Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2012 09:46

Дівчаток приводять до гінеколога у 2 роки

Дівчаток приводять до гінеколога у 2 роки
Фото: blogspot.com

Віднедавна в Україні дівчатка, перед тим як почати відвідувати дитячий садочок, повинні пройти огляд у гінеколога. Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла прилуцький гінеколог Інна Коваленко.

"Є багато захворювань, які дитинка могла отримати від мами. Особливо, якщо та мала молочницю чи якісь запалення під час вагітності. Звісно, дівчинку не дивляться на кріслі, лише зовнішній огляд. Також у 2 роки може бути зрощення  малих статевих губ. Через це  виникає запалення. Така патологія лікується і лише дуже рідко роблять міні-операції", - каже лікар.

Перші ознаки захворювання: сильне почервоніння у вигляді смуги від клітора до кобчика, злипання малих статевих губ.

За словами гінеколога, дівчинка у віці 2-х років може захворіти на молочницю. Якщо, наприклад до цього у неї було запалення легень і вона пила антибіотики.

"Якщо її не лікувати, то захворювання перейде в хронічну форму, а часом може вилитися в те, що дівчина не завагітніє, або в станеться викидень".

Далі мама повинна спостерігати, як розвивається її донька. У 8-12 років нормально, якщо у дівчинки є незначні виділення із статевих органів.

У віці 11-15 років має з'явитися перша менструація.

"Якщо щось відбувається не так, якщо є запальні процеси, больові відчуття, то мама з дівчинкою можуть прийти раніше. Особливо якщо дівчина-підліток почала жити статевим життям. А якщо в інтимній сфері нічого не турбує, то до 18-20 років до гінеколога можна не приходити".

У перший візит до гінеколога дівчинку-підлітка не оглядають на гінекологічному кріслі, а роблять УЗД.

 

Зараз ви читаєте новину «Дівчаток приводять до гінеколога у 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути