понеділок, 13 травня 2013 16:13

Дитячу істерику у супермаркеті можна зупинити обіймами

Дитячу істерику у супермаркеті можна зупинити обіймами
Фото: kidmade.com.ua

"З Роксаляною ми не можемо піти ні в магазин, ні на базар, - каже Вікторія Синюк з Вінниці. – Дитина постійно рветься до прилавків і вітрин, просить купити то іграшку, то кіндер, то шоколадку. Поки не виконаєш її забаганку, істерику не припиняє. Стараємося залишати її вдома і ходити за покупками по черзі: то я, то чоловік. Пробували говорити з донькою. Їй вже чотири роки, але в магазині закатує такі істерики, наче вона грудна дитина. Як її перевчити?"

Як боротися з дитячими істериками у магазинах іграшок і супермаркетах кореспондент Gazeta.ua запитав у київського психолога Людмили Герасимчук.

"Багато хто пробує вирішити цю проблему так, як і ви, - говорить Людмила Герасимчук. – Діти закатують істерику у магазині, щоб у такий спосіб досягти своєї мети. Навчити дитину стримувати свої бажання і не проявляти привселюдно свої вимоги та емоції батькам найлегше до 5 років, поки формується характер дитини".

Побороти дитячі істерики найкраще, якщо зумієте усунути причини їхнього виникнення.

"Не варто одразу бігти на касу і купувати іграшку чи шоколад, які вимагає дитина, - радить психолог. – Це не навчить ваших доньку чи сина, а навпаки на 100 відсотків обіцяє, що наступного разу істерика повториться. Дитина навчиться маніпулювати вами".

У який спосіб найкраще припинити дитячу істерику у супермаркеті?

"Батькам треба будь-що спробувати відверни увагу дитини від шоколадки у яскравій обгортці, чергових машинки на радіоуправлінні чи ляльки Барбі. Спробуйте зайняти дитину чимось іншим. Найкраще у такій ситуації виручають мамині чи татові обійми. Тілесний контакт з дитиною заспокоїть її".

Психолог радить взяти дитину на руки і обійняти.

"Обійми відволічуть увагу дитини від свого бажання. Прохання припинити істерику навряд чи допоможе. Це може тільки посилити плач і крик. Також не варто привселюдно шльопати дитину на вулиці чи намагатися за руку витягнути з магазину. Батьківська байдужість на дитячу істерику теж може тільки нашкодити".

Як зауважила психолог, батькам не варто йти на повідку у дитини.

"Коли малюк заспокоїться, обговоріть з ним, що викликало його істерику. Поясніть, що така поведінка доньки чи сина вам не подобається і дуже розчаровує. Дитина повинна зрозуміти, що свої бажання треба висловлювати цивілізовано. Започаткуйте у вашій сім'ї традицію нетерпимості до істерик. Не поступайтеся вимогам маленького шантажиста ні вдома, ні в магазині, ні на дитячому майданчику. Попросіть про це інших членів родини – бабусь, дідусів, хресних батьків".

Зараз ви читаєте новину «Дитячу істерику у супермаркеті можна зупинити обіймами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути