Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2012 14:28

Дитячу кімната найкраще фарбувати у жовтий та персиковий кольори

Дитячу кімната найкраще фарбувати у жовтий та персиковий кольори
Фото: postroi.kiev.ua

Дитяча кімната для сина чи доньки – цілий світ, у якому формується людина, закладаються риси характеру, звички та розвивається інтелект.

На думку дитячого психолога Зорислави Науменко, дитячу кімнату треба поділити на три умовні зони: відпочинок, гра і навчання. Це допоможе дитині стати дисциплінованішою і з дитинства знати, що де працюють - там не грають, і навпаки.

Важливим кроком є умеблювання.

"Важливо, щоб дитина мала окрему шафку для одягу, стелаж для книг, комод для іграшок та робочий стіл. Якщо ж це зробити не під силу, то мають бути хоча б окремі полички для дитячих речей. Уникати варто гострих кутів, скла, слизьких килимів та дрібних деталей", – розповідає психолог.

Підлога, де дитина гратиметься, має бути утеплена. Для цього найкраще підійдуть дерев'яний паркет, пробкове покриття чи ламінат. Велике значення мають кольори і відтінки предметів, які оточують дитину.

"Не варто оздоблювати кімнату в металеві, чорні та сірі тони, які пригнічують дитину, роблять її мовчазною та похмурою. Не підійдуть і "гарячі" кольори, через них дитину буде важче заспокоїти та вкласти спати", – рекомендує співрозмовниця. – Найкраще пасують жовті, персикові та зелені відтінки".

Світла має бути багато, але природного, тому велике вікно у дитчій кімнаті – обов'язкове. А ще у дитячій кімнаті бажано поставити такі предмети як нічник, щоб світив м'яким, торшерним світлом, дзеркало, музичний центр чи хоча б магнітофон.

 

Зараз ви читаєте новину «Дитячу кімната найкраще фарбувати у жовтий та персиковий кольори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути