Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2015 12:19

Чоловік не хоче мати дітей: що робити і як переконати

Рано чи пізно, але в кожній сім'ї виникає питання, коли завести дитину? Хтось з партнерів може бути готовий до цього, а хтось може навіть і не планувати появу малюка. Як краще вчинити в ситуації, коли чоловік не хоче мати дітей, читайте нижче.

 

Що робити, якщо чоловік не хоче мати дітей

Питання що робити, якщо чоловік не хоче мати дітей, на жаль, залишається актуальним для багатьох пар. Незважаючи на те, що партнери перебувають у законному чи цивільному шлюбі, і навіть мають окрему житлоплощу, один з них може бути проти поповнення в родині. І найчастіше саме жінки потрапляють у безвихідну ситуацію, тому що їх ставлять перед безкомпромісним фактом про те, що дітей в їх парі не буде.

Але не варто буквально сприймати слова свого чоловіка, адже дитина дійсно варта того, щоб за неї боролися. Спочатку ви повинні з'ясувати у свого партнера причину, чому він не хоче заводити дитину. Можливо, його до жаху лякає зміна способу життя, яку привнесе поява нового члена родини. Чи він не бачить себе в ролі батька, цілком може бути, що він і не уявляє вас в ролі матері. Психологи кажуть, що страх заводити дітей властивий чоловікам, у яких не було в дитинстві батька. А значить, у нього не було перед очима реального прикладу, як повинен себе вести глава сім'ї.

Вам потрібно говорити зі своїм чоловіком про це, з'ясовувати причини його відмови і спробувати зрозуміти, чому він так думає. Головне завдання кожної жінки полягає в тому, щоб переконати свого чоловіка в тому, що він може стати чудовим батьком. Вкрай важливо помічати його окремі якості і говорити, що саме вони стануть найголовнішими при вихованні дитини.

Однією з найпоширеніших чоловічих відмовок стає на перший погляд вагомий аргумент про те, що треба досягти певного достатку, встати на ноги, і тоді вже думати про дітей. Звісно, ви повинні знати, що ваша дитина завжди буде ситою і одягненою, але варто донести до вашого партнера, що для цього не потрібно чекати певної суми в гаманці. Коли у вас з'являться діти, ви самі навчитеся мислити більш глобально і планувати ваші витрати наперед.

Потрібно дати зрозуміти чоловікові, що при народженні дитини ваші відносини будуть розвиватися все більше і більше, а не сконцентруються виключно на новому членові сім'ї. Чоловіки часто самі ведуть себе як великі діти, боячись, що жінки перестануть піклуватися про них і стануть менше любити. Дайте зрозуміти партнеру, що ваше ставлення до нього стане тільки краще після народження дитини, адже він буде плодом вашої любові.

Потрібно чітко сформулювати свою позицію перед чоловіком про те, наскільки важлива для вас дитина в сім'ї і показати, що жінки бачать сенс свого життя в народженні дітей. Не варто тиснути на нього, кидаючись погрозами, адже такий спосіб у цій ситуації може тільки погіршити становище. Пам'ятайте, що дитина повинна бути бажаною, і якщо чоловік всього-на-всього боїться, його можна поступово привести до думки, що ви обидва станете хорошими батьками для малюка.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік не хоче мати дітей: що робити і як переконати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути