вівторок, 07 червня 2016 10:01

5 веселих ігор для тренування вестибулярного апарату

5 веселих ігор для тренування вестибулярного апарату

Розвиток вестибулярного апарату - процес, який зазвичай відбувається без стороннього втручання. До того ж, будь-які рухливі ігри для дітей вносять в цей розвиток свій вклад.

Біг, стрибки, катання на гойдалках , лазіння по канатах і сходах - все це ненав'язливе тренування для вестибулярного апарату дитини. Любителі рухливих ігор спритніші, і менш схильні до закачування в транспорті, ніж спокійні діти, пише uaua.info

Все ж деякі ігри - це практично концентровані вправи для вестибулярного апарату. Хочете зробити дитину більш витривалою - заохочуйте такі забави.

1. Баланс

Запропонуйте малюкові пройтися по бордюру, або просто крейдою намалюйте лінію. Можна балансувати на колоді або великому камені. Влаштуйте гонки: хто довше пройде, простоїть. Урізноманітнити гру можна такими завданнями: пройтися переставними кроками, на носочках, задом наперед.

2. Космічні гойдалки

Нічого краще і цікавіше для розвитку вестибулярного апарату не придумаєш. Якщо є можливість погойдатися або спуститися з гірки - неодмінно нею скористайтеся. Щоб було цікавіше, можна придумати, що дитина - космонавт, який відправляється в космос.

3. Велосипед

Спочатку триколісний, потім двоколісний. Виходьте на прогулянки разом з ним, катайтеся всією сім'єю. Можна грати на хто кого випередить, можна на велосипеді об'їжджати перешкоди. Серед інших допоміжних засобів на вулиці для розвитку вестибулярного апарату - ролики і скейтборд.

4. Перевізники

Чудова вправа для тренування вестибулярного апарату - перенесення предметів на голові. Крім того, виправляється постава. Для початку пропонуємо переносити більш стійкі предмети: книги, іграшки. Потім можна ускладнити завдання і, наприклад, пройтися з м'ячем. Тренуйте вестибулярний апарат всією сім'єю, так набагато цікавіше.

5. Гамак або батут

Якщо є можливість поставити гамак влітку - це просто чудово. Якщо ви гуляєте з малюком у ще дитячому візку - частіше його похитуйте. Стрибки на батуті - це надзвичайно корисне задоволення. Зміцнюється хребет і суглоби, розвивається гнучкість, витривалість, виводяться шлаки з організму за рахунок активного руху лімфи.

Розвиток вестибулярного апарату закінчується десь в 12-15 років, тому поспішайте гратися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ідеї як облаштувати робоче місце для дітей

Зараз ви читаєте новину «5 веселих ігор для тренування вестибулярного апарату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути