Ексклюзиви
четвер, 08 лютого 2018 13:31

За субсидіями звернулися понад 8 млн. українських сімей

Неділя, 28 січня, 12:32

– Територію Національного музею історії захопили московські церковники. Тут був головний храм Київської Русі, який зараз хочуть застовпити агенти ворожої держави, – каже киянин 36-річний Олексій Шемотюк у залі Шевченківського райсуду столиці.

У ніч на 25 січня з колегою-архітектором 33-річним Олександром Горбанем жбурнули пляшку із займистою сумішшю в каплицю Української православної церкви Московського патріархату, яку звели біля розкопок Десятинної церкви.

Суддя 39-річна Тетяна Левицька постановляє арештувати обох на 60 діб із альтернативою внесення 2,2 мільйона гривень застави.

2005-го священики УПЦ МП попросили в адміністрації Музею історії дозвіл встановити на території намет для разової служби. Потім на його місці звели церкву, назвали Десятинним чоловічим монастирем Пресвятої Богородиці. Кажуть про перший етап відбудови Десятинної церкви – першого кам'яного храму Київської Русі. Його зводив князь Володимир Великий у 988–996 роках. У документах монастир значиться як МАФ

А в цей час:

– Ваші серця тремтять зараз не тільки від любові, а й від занепокоєння за вашу країну, спаплюжену війною і економічними труднощами. Я тут, щоб сказати, що близький до вас у своєму серці, в молитві. Молю, щоб зброя замовкла, – говорить Папа Римський Франциск під час молитви за мир в Україні.

Робить це втретє в соборі Святої Софії в Римі. Цього разу прибув на запрошення глави Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука, який вручив йому фігуру блаженного священомученика Омеляна Ковча (український священик рятував людей від звірств комуністичного та нацистського режимів, незалежно від національності та релігійних переконань. – Країна). Цією відзнакою заохочують найбільших філантропів. Цього року її отримали українські письменниця Оксана Забужко і волонтер-медик Яна Зінкевич, німецька волонтерка Бриґіта Вебер, американський історик Тімоті Снайдер, польський дипломат Ян Томбінський.

На молебень прийшли кілька тисяч греко-католиків. Тримали декоративні соняшники, були вдягнені у вишиванки, деякі накрили плечі тканиною кольору українського прапора.

– Это моя собака, забирать не имеешь права! – верещить п'яна мешканка малосімейки у Кременчуку Полтавської області.

Опирається патрульним і зоозахисникам, які намагаються відібрати пса з довгою мордою. Жінка взяла його в притулку, тримає в коморі, не виводить на вулицю.

До собаки пробирається керівник підприємства "Спецсервіс-Кременчук" Марина Кожушко. Той сидить у калюжі сечі серед купи випорожнень. Коли наближається хазяйка – притискається до підлоги. На руках у Марини перестає тремтіти і ховає морду в куртку. На власницю складають протокол за жорстоке поводження з твариною.

Нацбанк не стимулює створення робочих місць

Сьогодні найвигідніша інвестиція для банків – вкладати кошти у депозитні сертифікати, бо вони мають високу відсоткову ставку. Таким чином фінансова система крутиться сама в собі. Національний банк не стимулює кредитування економіки, щоб створювати робочі місця. З другого боку – в Україні неефективний Антимонопольний комітет. Він не дбає про демонополізацію цін і ринків. Коли Антимонопольний комітет запрацює, в країні з'явиться конкуренція. Тоді інфляція буде нижча.

Тарас ЗАГОРОДНІЙ, економіст

Економіка виживає за рахунок мігрантів

Економіка України виживає за рахунок трудових мігрантів. Заробітчани забезпечують платіжний баланс. За 2017 рік перерахували додому понад 9 мільярдів доларів.

Високу інфляцію спричиняють насамперед дорогий енергетичний ресурс і податок на додану вартість. Він інтегрує зростання інфляції.

Необхідно знизити тарифи хоча б удвічі. Олігархи отримають менше, але матимемо адекватну ціну, промисловість зможе нормально працювати. Зараз навіть маленькій майстерні складно платити за новими тарифами. Вона змушена збільшувати ціну на товари й послуги.

Олександр ОХРІМЕНКО, президент Українського аналітичного центру

  Творчість музикантів Цоя, Висоцького, а також письменника Булгакова –  це вишукані ”щупальца русского мира”, – заявив голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. Письменник Андрій Курков вважає, що вони є представниками не російської, а світової культури.  ”Кордон між ”нашим” і ”не нашим” знаходиться не ззовні, а всередині нас”, – розмірковує художник Володимир Казаневський
Творчість музикантів Цоя, Висоцького, а також письменника Булгакова – це вишукані ”щупальца русского мира”, – заявив голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. Письменник Андрій Курков вважає, що вони є представниками не російської, а світової культури. ”Кордон між ”нашим” і ”не нашим” знаходиться не ззовні, а всередині нас”, – розмірковує художник Володимир Казаневський

35 укладених із Росією угод денонсувала Україна за останні три роки

"Німеччина збожеволіла у 1930-х. Її вилікувала Друга світова війна. Японія вилікувалася, коли з лиця землі стерли два її міста. Росію теж вилікують. Але це буде довгий і болісний процес", –

Аркадій БАБЧЕНКО, російський публіцист

Від розподілу частот 4G залежить, як швидко через інтернет контролюватимемо весь побут. Перейдемо на дзвінки через месенджери, матимемо захищенішу передачу даних, через смартфон управлятимемо будинком, наповнюватимемо холодильник. IT-фірми матимуть більше роботи, а бізнес здійснюватиме ефективніший маркетинг.

Наталія ВІТЮК

Закохалася в начальника. Два місяці писала анонімні любовні листи, подружилася з його сестрою, випитала, які дівчата йому подобаються. Виявилося, руді. Я перефарбувалась. Начальник одразу звернув увагу, запросив на каву. Зараз потай зустрічаємося, обіцяє одружитися. Зізналась, що анонімні листи – мої.

Яна КОЛОМІЄЦЬ

Протягом 2017 року за субсидіями звернулися понад 8 млн українських сімей – майже половина всіх домогосподарств країни. Їм повернули близько 55 млрд грн. На січень 2018-го українці заборгували за комунальні послуги більш як 30 млрд грн.

93% українців віком від 19 і до 29 років із Західної України та 73% із Центральної спілкуються вдома українською мовою. 63% молоді з південних областей і майже 84% зі східних надають перевагу російській. У Києві 50% молодих людей спілкуються українською, 30% – російською і 19% – обома мовами. Це з'ясував Центр економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова.

 

Дід мав три дружини. З кожною розлучався зі скандалом, але все заповів їм. Першій віддав "Жигулі", другій – золотого хреста і 500 доларів, третій – 50 тисяч гривень. Дітям і внукам не лишив нічого. Всі жінки прийшли на похорон і плакали.

Віталій, 28 років, Полтава

Однокласники Ірина й Олег ­зустрічалися. Її мати була проти, бо Олег – сирота. Казала, що майбутнього з ним не буде. Доки Олег служив, Ірина вийшла заміж за сина сільського голови. Через пять років розлучились, бо той пив і бився. На зустрічі випускників зійшлася з Олегом – він має бізнес, виготовляє меблі. Мати вже не проти.

Олена, 43 роки

Чоловік щотижня почав приносити додому по 3 тисячі гривень. Казав, таксує. Місяць тому дізналася, що встановив у квартирі камери. Записував, як я переодягаюся, купаюся, ходжу в халаті. Відео продавав в інтернеті. Розлучилася й відсудила квартиру.

Тамара, 28 років, Одеса

Зараз ви читаєте новину «За субсидіями звернулися понад 8 млн. українських сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути