вівторок, 20 березня 2018 13:45

Укрзалізниця запустила онлайн-продаж квитків на потяги до Польщі

П'ятниця, 9 березня, 12:05

Двоє поліцейських заводять до Шевченківського райсуду Києва 50-річного Володимира Рубана, керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус". Чотири години йому обирають запобіжний захід. Арештовують на два місяці без права внесення застави.

Володимира Рубана затримали напередодні на українському контрольному пункті в'їзду–виїзду "Майорськ" у Донецькій області. Їхав з окупованої Горлівки мікроавтобусом Mercedes Sprinter. Працівники Служби безпеки України знайшли в ньому міни, заряди для гранатометів, автомати, гранати, пістолети, міномет. Зброя була схована в меблях.

– Рубан планував теракти в Києві. Хотів підірвати будівлі Верховної Ради, Адміністрації президента, житлові будинки, – каже голова СБУ Василь Грицак, 51 рік. – У планах було вбивство Петра Порошенка. Готувалися напади на помешкання Арсенія Яценюка, Арсена Авакова, Олександра Турчинова.

Теракти затриманий почав планувати з листопада минулого року за домовленістю з ватажком терористичної ДНР Олександром Захарченком, кажуть у СБУ.

Володимир Рубан звинувачення відкидає. Своє затримання називає "підставою":

– Про зброю нічого не знав. З окупованої території віз меблі. Це попросив зробити офіцер на позивний "Кедр"

  Із 15 березня в Україні діятимуть нові правила захоронення. Дозвіл на проведення судово-медичної експертизи покійного видаватиме суд протягом трьох діб. Раніше документ одразу виписував слідчий поліції. Нововведення призведуть до сплеску хабарництва у судах, прогнозують експерти.  ”Грошам поклонятися можна, але тільки не до смерті”, – каже художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Із 15 березня в Україні діятимуть нові правила захоронення. Дозвіл на проведення судово-медичної експертизи покійного видаватиме суд протягом трьох діб. Раніше документ одразу виписував слідчий поліції. Нововведення призведуть до сплеску хабарництва у судах, прогнозують експерти. ”Грошам поклонятися можна, але тільки не до смерті”, – каже художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

А в цей час:

Полтавець 29-річний Сергій Пушко ногою б'є у двері ванної кімнати в орендованій квартирі. Там випадково зачинилася його донька, 3-річна Софія. У неї почалася істерика. Ручку дверей чоловік збиває молотком. Коли відчиняються – хапає дівчинку на руки, заспокоює.

– З малою гралися у хованки. Вона забігла у ванну й крутнула замок на дверях ізсередини. Вони й зачинилися, – розповідає Сергій. – Соня боїться замкнутого простору. Зразу почала плакати. Пішла кров носом. Удома – жодної викрутки, прийшлося йти напролом. Понівечив двері. Шкода. Бо хазяї нещодавно робили ремонт. Прийдеться компенсувати.

Увечері Сергій телефонує хазяйці. Каже, що пошкодив двері. Жінка хоче 4 тис. грн. Відмовляється продовжувати договір оренди. Вимагає, аби сім'я виселилася до кінця березня.

– Скотина п'яна! Нічого святого не має! – харків'янин 32-річний Максим Поровай б'є кілька разів в обличчя брата Михайла, 39 років.

Той присідає, закриває голову руками.

– Заріжу! – кричить.

Максим хапає брата за руку, тягне в душ. Поливає холодною водою. Коли той заспокоюється, виходить на перекур у під'їзд.

– Брат із дружиною Мариною вчора святкували 8 березня у своїх кумів. Михайло міри в алкоголі не знає. Напився так, що не захотів повертатися додому. Поїхав далі гуляти, – говорить Максим. – Сьогодні дзвонить його жінка. Диким криком кричить, що він хоче її вбити. Я за кермо й до них. А у брата таке як "білочка". Відчинив мені й одразу з кулаками кинувся. Приструнив його. Боявся, що з Мариною щось зробив. Але, видно, встигла з квартири вибігти. Мабуть, у сусідів ховається. Не знаю, що з Михайлом робити. Бувало, і раніше міг перебрати. Але ніколи вбивством не погрожував.

За два дні Михайло передзвонює братові. Вибачається. Дружина повертатися відмовляється, переїжджає жити до матері.

Львів'янин 27-річний Сергій Палажченко підходить до пам'ятника Тарасові Шевченку в центрі міста. Знімає на мобільний, як 42 хори міста й області співають "Заповіт". Акцію присвятили 204-й річниці з дня народження Кобзаря. Вірш виконують 1080 співаків.

– Прийшов сюди, бо дізнався, що встановлюватимуть рекорд країни з масового виконання творів Шевченка, – говорить Сергій. – Спеціально вдягнув вишиванку й відпросився з роботи.

Після "Заповіту" хори співають "Думи мої, думи мої" і "Реве та стогне Дніпр широкий". Люди кладуть квіти до пам'ятника Кобзареві.

На завершення виконують гімн України.

"Люди повертаються з війни, й ними ніхто не займається. Роботи в регіонах мало, а тому їм пропонують іти в якусь охоронну фірму. І часто буває так, що при вирішенні корпоративних конфліктів чи фермерських рейдерських захопленнях по різні боки опиняються ветерани АТО з одного підрозділу. Один одного знають.

Але нічого особистого, просто гроші", –

Роман СІНІЦИН, волонтер

8 березня торік отримала на картку 20 тис. грн від марокканця Саїда. Має бізнес в Україні і проводить тут багато часу. Фліртувала з ним у соцмережах. Писала, що збираю кошти на ноутбук фірми Apple і трішки не вистачає. Мовляв, якщо подобаюся – поможи. Написала номер картки. Коли заслав гроші, у Facebook написав: "Тепер вистачить на мрію? З жіночим днем!" Стало соромно. Бо особисто навіть не знали одне одного. Написала, що стосунків із ним не планую. Хотіла повернути кошти. Але він категорично запротестував і назвав це прощальним подарунком. Гроші пожертвувала в монастир.

Вікторія РОМАНЕЦЬ

Вітчим був помішаний на здоровому способі життя. Жили в домі біля лісу з озером. Він щоранку робив пробіжки, влітку й узимку купався у водоймі. Вісім років тому святкували його 50-річчя. Вперше за багато часу сильно перебрав. Але наступного ранку традицію не зрадив, побіг купатися в ополонці. Пірнув у неї – і зник. Тіло знайшли водолази на другий день. Сказали, через сильне похмілля втратив орієнтири під водою і, замість берега, заплив під лід.

Максим ВОЛОШИН

320 російських танків перебувають в окупованих районах Донецької області. Також – 130 реактивних систем залпового вогню, 250 гармат і близько

600 броньованих машин

200 бойовиків терористичних ДНР і ЛНР скористалися програмою "Тебе чекають вдома". 125 – звільнені від кримінальної відповідальності, 9 – від відбування покарання. Програму запустила Служба безпеки 2015 року. За її умовами, від покарання звільняють терористів, які добровільно здалися і не коїли тяжких злочинів.

Укрзалізниця запустила онлайн-продаж квитків на потяги до Польщі. Білети доступні на поїзди Одеса – Перемишль і Ковель – Хелм. Незабаром квитки можна буде купувати на всі міжнародні рейси.

Близько 56 тис. жінок працюють чи проходять службу у Збройних силах. 7 тис. мають статус учасника бойових дій. 116 отримали державні нагороди, 70 мають звання "полковник".

Семеро українців потрапили у список найбагатших людей світу, який складає американський журнал Forbes. Лідирує Рінат Ахметов зі статком у $5,5 млрд. У рейтингу є Костянтин Жеваго, Юрій Косюк, Віктор Пінчук, Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський та Вадим Новінський. Усі мають понад $1,0 млрд.

Конкурентними стануть люди з ідеями

Президент каже, що провів деолігархізацію країни. Навпаки: олігархи стали партнерами глави держави. Рінат Ахметов – в енергетичній сфері, Юрій Косюк – в аграрній. Тому Порошенко й проводить проолігархічну політику. А півпарламенту – представники олігархів, приймають закони в їхніх інтересах.

Щоб зробити країну успішною, треба розвалити олігархічні монополії – в економіці, політиці, засобах масової інформації. Тоді з'явиться конкуренція, що дасть поштовх для розвитку. А президент Порошенко втратить конкурентоздатність. Конкурентними будуть люди з ідеями. А такі, як Петро Олексійович, мають лише гроші та зв'язки.

Віктор ЧУМАК, народний депутат України

 

Брат мав невеликий бізнес. Коли запровадили заборону на перевірку малих підприємств, йому подзвонив один зі знайомих перевіряльників і сказав: плати. Інакше організую проблеми. Родич відмовився. Після цього в нього двічі горіли склади. Пожежники сказали, що то проводка. Брат не повірив. Бізнес продав. Зараз живе в Іспанії.

Микола, 44 роки

Знайома торік звільнилася з лікарні, де після медичного коледжу два роки працювала медсестрою. Поїхала на місяць у зону АТО. Зомліла, коли побачила бійця з майже відірваною рукою. "Тоді й зрозуміла, що медицина – не моє", – пояснила. Зараз допомагає воїнам як волонтер.

Ірина, 30 років, Харків

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця запустила онлайн-продаж квитків на потяги до Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути