четвер, 23 листопада 2017 18:47

Україномовний аудіогід встановили у берлінських екскурсійних автобусах

Неділя, 12 листопада, 17:21

Двох чоловіків затримують поліцейські біля торгового центру "Аркадія" в Дарницькому районі Києва. У багажнику їхнього автомобіля знаходять 6,5 кілограма тротилу й 10 електронних детонаторів. Чоловіки відмовляються пояснити, звідки вибухівка.

Затримані готували терористичний акт у столиці, за однією з версій.

– Працівники полку поліції особливого призначення помітили підозрілий автомобіль Volkswagen. Вирішили перевірити, – говорить начальник головного управління Нацполіції Києва Андрій Крищенко, 44 роки. – У салоні були двоє чоловіків. Заряд вони не встановили. Невідомо й, де хотіли його закласти. У свідченнях плутаються.

Затримані – з міста Мукачево на Закарпатті – 26-річний Євген Гончаренко і 27-річний напарник на прізвисько "Марчі", написав у Facebook нардеп Віктор Балога, 54 роки: "Обидва – учасники організованого злочинного угрупування народного депутата Михайла Ланя (член парламентської групи "Відродження". – Країна) і його помічника Артура Пашкуляка. Останній відомий у кримінальному світі за прізвиськом "Тайсон".

Напередодні обох затриманих бачили в таборі мітингувальників біля Верховної Ради, заявили правоохоронцям очевидці. Звідти їх вигнали за порушення дисципліни та провокування конфліктів із поліцією

Автор: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Парад собак породи такса відбувся в Києві 12 листопада. Зібралася майже сотня власників тварин. Такс одягали в костюми бджіл, метеликів, лисиць.
Парад собак породи такса відбувся в Києві 12 листопада. Зібралася майже сотня власників тварин. Такс одягали в костюми бджіл, метеликів, лисиць.

А в цей час:

Киянин 27-річний Сергій Дашутін віддає пляшку коньяку трьом п'яним чоловікам. Зіткнувся з ними біля під'їзду власного будинку. Почали вимагати грошей. Чоловік запропонував віддати алкоголь.

Сергій заходить у квартиру. Телефонує чотирьом друзям. Просить під'їхати.

– Коньяк купив для себе. Дуже не п'ю, але перед вечерею у вихідний 100 грамів собі дозволяю, – говорить. – Мужики стояли біля під'їзду, причепилися. Спершу вимагали 100 гривень, потім – 50. Не ризикнув вступати в конфлікт, бо їх – кілька. І хто знає, що в кишенях. Віддав пляшку й швидко зайшов у під'їзд. Хлопці під'їдуть – і вийдемо цих алкоголіків шукати. Вимагатиму, щоб оплатили 160 гривень – вартість відібраного коньяку. Інакше отримають по повній.

Друзі приїжджають за півгодини. Обходять кілька найближчих дворів. Нікого не знаходять.

– Думала – він жартує. А тут такий подарунок, – полтавка 25-річна Ольга Терещук розпаковує посилку.

У ній – мобільний телефон Samsung Galaxy S6 і палиця для селфі-зйомок. Посилку наді­слав 32-річний Антон з Одеси. Переписувалася з ним у соцмережах.

– Написав зо три місяці тому, – розказує Ольга. – Робив компліменти, запрошував приїхати на побачення. Я відмовилася і йому приїжджати не дозволила. Бо ніколи не вірила, що любов можна знайти в інтернеті. А недавно він почав просити мобільний. Сказала, що він у мене зламався. Антон запропонував відправити мені на пошту один зі своїх телефонів. Я погодилася заради цікавості, вказала номер пошти, своє ім'я та прізвище. За три дні отримала цю посилку. Телефон класний. У мене значно дешевший. Але ще не знаю, чи користуватимуся ним.

Клітки з кролями перевіряє 40-річний Федір Мавдрик із села Погарисько Жовківського району на Львівщині. Всі тварини живі.

У ніч на 11 листопада в понад 10 господарствах невідома істота задушила близько 60 кролів. Погризла їх і випила кров.

– У чупакабр не вірю. То був собака чи вовк, – говорить Федір. – Люди в селі думають, що собак годувати не треба. А на ніч їх відпускають. От вони і лізуть у чужі стайні.

Селяни розповідають: бачили, як із їхніх дворів тікала істота, подібна до собаки, але з короткими передніми лапами.

Востаннє такі напади були в Тернопільській області у липні торік. Невідома тварина забирала гусей, кролів і курей. Випивала з них кров. Жителі села Шманьківчики Чортківського району упіймали звіра. Був схожий на лиса.

Кролів можуть убивати вовки, схрещені зі здичавілими собаками, кажуть природознавці.

  Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення у Верховний суд. У Києві люди влаштували протест. Бо кожен третій затверджений кандидат або приймав незаконні рішення за часів Віктора Януковича, або має гроші  й майно невідомого походження.  ”Чи не суддівські молотки забивають цвяхи в домовину нашої демократії?” – запитує художник  Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Президент Петро Порошенко підписав указ про призначення у Верховний суд. У Києві люди влаштували протест. Бо кожен третій затверджений кандидат або приймав незаконні рішення за часів Віктора Януковича, або має гроші й майно невідомого походження. ”Чи не суддівські молотки забивають цвяхи в домовину нашої демократії?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Росія ніколи нічим не займалася, крім захоплень, насилля, грабунку сусідніх земель. А розповіді інтелігентів про якусь іншу Росію – лише міфи. Вони придумали собі державу, якої ніколи не існувало. Це завжди тоталітарна, беззаконна й жорстока країна з варварським законодавством. Маю на увазі ту "святу Русь", де, щоб забезпечити заповнюваність церков, діяли 18 кримінальних статей – із розправами дубинами, засланнями. Авторитарна й зла держава. Путін усього-на-всього відроджує її історичне обличчя", –

Олександр НЕВЗОРОВ, російський публіцист

У 15 років із батьком поспішав на електричку. Перед нею стояв товарний потяг. Часу оббігати не мали. Вирішили пролізти під вагонами. Тато проскочив, а коли поліз я – поїзд рушив. Розпластався між рейками і почав молитися. Думав, ще секунда – і мене зачепить. Потяг був довгий, їхав наді мною хвилини дві. Коли все минулося, підняв голову. Батько стояв білий, за руки його тримали люди. Кинувся мене обнімати. Я два місяці не міг нормально спати, батьки водили до психолога. Відтоді патологічно боюся поїздів. Подорожую тільки автобусами чи літаками.

Віталій КУЛАЧ

У знайомого тесть сильно пив і бив дружину. Кілька років тому під час однієї зі сварок теща подзвонила товаришу і благала врятувати її. Зять примчав із друзями, тестя заламали. Затягли в літню кухню й посадили на цеп. Один його кінець закріпили на нозі, а другий – до батареї. Просидів так півтора тижня. Знайомий у цей час жив у тещі. Кинув тестеві матрац, носив їсти й пити тричі на день. Спершу чоловік його проклинав і обіцяв убити. Потім просив пробачення. Відтоді сильно змінився. Пити перестав зовсім. Але тікає з дому, коли донька із зятем приїжджають у гості.

Олексій ПАНКРАТОВ

199 українсь­ких військових загинули від мін на Донбасі з початку війни

65,5 тися­чі но­вих лег­ко­вих автомобілів зареєстрували в Україні з початку року. Найбільше KIA Sportage – 3010 і Renault Logan – 2352

Україномовний аудіогід встановили у берлінських екскурсійних автобусах Berlin City Circle. Щороку вони возять столицею Німеччини до 100 тис. туристів. Із них майже 5 тис. – українці. Кожен пасажир одягає навушники й обирає мову, якою слухатиме інформацію. Автобуси їздять кожні 10 хв. Екскурсію українською озвучили ведучі Radio ROKS Соня Сотник і Сергій Зенін.

Українка Марина Ектон за $17,8 млн в американському Лос-Анджелесі купила будинок, що належав актрисі й моделі Кім Кардашян та її чоловіку Каньє Весту. Марина родом із міста Прилуки Чернігівської області. Була помічницею колишнього генпрокурора Святослава Піскуна. Кілька років тому виїхала в США. Одружена із засновником телефонного месенджера WhatsApp Брайаном Ектоном. Його статки оцінюють у $3 млрд.

З-під варти звільнили засудженого довічно Олександра Каверзіна. Таке в Україні сталося вперше. Рішення прийняв Вінницький апеляційний суд. Переглянули справу, бо під час відбування покарання засуджений важко захворів і повністю втратив зір. Олександра Каверзіна засудили 2002 року за вбивство семи людей і розбої.

3 млн грн штрафу за користування нерозмитненим автомобілем Cadillak Escalade має сплатити одеситка Світлана Нікандрова, 37 років. Таке рішення ухвалив Приморський суд Одеси. Машину на литовських номерах вона ввезла в країну позаторік. Мала право користуватися нею не більше 10 діб, але до­звіл не продовжила. Нікандрова збирається подати апеляцію.

До трьох років тюрми засудив суд російського міста Копєйськ на Уралі місцевого жителя Станіслава Рогачова. 2014 року він приїхав в Україну, аби вступити на службу у полк "Азов". Йому відмовили. Додому повертався через Донецьк. Бойовики затримали його, прострелили коліна, катували. Торік передали російській Федеральній службі безпеки.

На Росію чекає доля Радянського Союзу

У проекті закону про оборонний бюджет США на 2018 рік закладено 4,6 мільярда доларів на протидію російській агресії в Європі. 350 мільйонів доларів отримає Україна, зокрема на летальне озброєння. 100 мільйонів – країни Балтії, які разом із Києвом утворюють єдиний антипутінський фронт. 58 мільйонів – на створення нової ракети у відповідь на порушення РФ договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Євросоюз, у свою чергу, приступив до реалізації Плану Маршалла для України. Їй виділять 5 мільярдів доларів за 10 років на зміцнення оборони й розвиток економіки.

Те, що зараз роблять США і ЄС, – це римейк того, як Захід 70 років тому діяв щодо Радянського Союзу. Післявоєнна Європа отримала 13 мільярдів доларів (у сьогоднішніх цінах – $150 млрд). Умовою включення в План Маршалла була відсутність у владі комуністів. Країни, де їх не було, стали жити значно краще. Порівняння достатку Заходу з порожніми полицями радянських магазинів стало одним із факторів загибелі СРСР – через 43 роки після старту Плану Маршалла.

Другим смертельним ударом була оголошена у 1983 році президентом США Рейганом Стратегічна оборонна ініціатива. Намагаючись знайти на цей виклик "миттєву і дзеркальну відповідь", СРСР надірвався – і за 8 років помер.

Економіка Союзу була співмірна економіці США. Російська – 10 відсотків американської. Всі заплановані на 2018 рік доходи РФ становлять менше 40 відсотків військового бюджету Штатів. Протистояння путінської Росії із Заходом не триватиме ні 43 роки, ні навіть вісім.

Ігор ЯКОВЕНКО, російський журналіст

Сприймаємо власну державу, як чужу

Багатостолітнє існування українців у межах чужих, ворожих держав сформувало у більшості з нас таке ж ставлення до власної.

Саме через це нормально обманювати або красти в країни. Бо ж не існує спільного блага. Раз я живу в чужій мені державі, то маю дбати лише про своє, особисте. Одне лише усвідомлення держави своєю – може вирішити багато наших проблем.

Те ж стосується і влади. Справжніми лідерами України здатні стати лише ті, хто матиме національний гонор. Для кого українське походження і держава буде самоцінністю, яка не потребуватиме обґрунтування. Такі президенти не ставатимуть просто так на коліна в чужих столицях (у липні торік Петро Порошенко став на коліна перед меморіалом жертвам Волинської трагедії у Варшаві. – Країна).

У претендентів на лідерство повинні бути й інші важливі особистісні і професійні характеристики. Але національний гонор – понад усе. Тільки такі готові жертвувати особистим заради спільного.

Михайло БАСАРАБ, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

У харківському підземному переході грав на гітарі пісні Віктора Цоя. Підійшли п'ятеро п'яних. Зажадали, аби співав українською. "Океан Ельзи" їм не сподобався. Вимагали народну пісню. Відповів, що напам'ять нічого не знаю. Мене повалили на землю й били ногами. Зламали гітару й забрали накидані у футляр гроші.

Віталій, 29 років, Харків

 

Дядько вирощує виноград, готує вино і продає оптом придорожнім кафе. За кілька років заробив на квартиру в цент­рі міста, купив машини – собі, дружині й сину.

Аркадій, 28 років, Дніпро

Два роки тому дав у борг 800 доларів другові, який виїжджав на заробітки в Польщу. Обіцяв повернути за два місяці, але зник. Змінив телефон, видалив сторінку із Facebook. Я злився. Потім попустило й за гроші забув. А місяць тому товариш поновив сторінку в соцмережі й написав: "Вибач. Поверну з відсотками". Переказом переслав 1,5 тисячі доларів.

Олексій, 30 років

Поліцейський зупинив автомобіль із литовськими номерами. В ньому їхали знайомі атовці. Почали жартувати з огрядного патрульного й змусили відтискатися. Самі показали приклад. Порадили займатися спортом і поїхали.

Оксана, 45 років

Знайомий знайшов у бабиній шафі новий спортивний костюм із символікою Радянського Союзу. Виставив на продаж в інтернеті. Купили актори розважального телешоу. За отримані гроші товариш придбав зимову куртку, взуття і спортивну форму.

Артем, 34 роки, Київ

Дружина пішла до іншого. Сказала: "Не можу жити з калікою". Я втратив ногу в аварії. Лишився з 16-річною донькою. Заробляю продажем олії та полуниці. У жінки відсудив будинок, який зводили разом.

Михайло, 46 років

Зараз ви читаєте новину «Україномовний аудіогід встановили у берлінських екскурсійних автобусах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути