Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2019 10:47

Сусід пишається, що в нього в бункері є сауна і басейн

У бомбосховищі тримають їжу на рік

Американські компанії, що виготовляють бункери, тимчасово не приймають замовлень. Або пропонують стати в чергу на сім місяців. Кажуть, кількість охочих придбати їхню продукцію порівняно з позаминулим роком збільшилась у 15 разів.

Фірми пропонують підземні бункери з системою подавання повітря й запасами води та їжі на рік

Отіс ПЕРСІ, 48 років, власник будівельної компанії, Джексонвілл:

– 12 років тому бізнес почав занепадати. Ми не витримували конкуренції. Тоді друг попросив переобладнати бункер. Батьки зводили його під час холодної війни на випадок атаки СРСР. Споруда була металева, з поганою вентиляцією. Старий не продумав, що робити з випорожненнями і сміттям. Якщо жити в такому бункері понад тиждень, сморід буде жахливий. Ми все виправили. На вечірці з приводу завершення роботи сусіди попросили зробити те саме для них. На тій вулиці бункери є в більшості людей.

Ми дали рекламу в місцевих газетах. Писали, що бункер може бути комфортним. Так стали відомі. Спочатку лише переробляли старі споруди з урахуванням сучасних мінімальних вимог до комфорту.

Відомий голлівудський актор попросив спроектувати і збудувати бункери в усіх його маєтках. Мають витримувати землетрус, не пропускати радіації, мати сад із водоростей. Звичайні квіти чи дерева не забезпечать так добре киснем. Там мало бути місце для 20 людей – усього персоналу. І їжа на півроку. Ми все виконали. Кожен коштував майже 300 тисяч доларів.

Останнє замовлення було в Росії. Бізнесмен під Москвою хотів переробити підвал на бункер. Купив у військовій частині металевий контейнер-бомбосховище. У документах вказано, що не пропускає радіації. Ми закопали його й облаштували. Сусід замовника хотів, щоб обладнали так само і його підвал. Але це неможливо. У разі землетрусу його затопило б і завалило. Запропонували купити таке саме тисяч за 80. Відмовився.

Автор: washintonpost.com
  П’ятикімнатний підземний бункер в американському Лас-Вегасі продають за 18 мільйонів доларів. У приміщенні є басейн і штучний водоспад. Його переобладнали з бункера 1960-х
П’ятикімнатний підземний бункер в американському Лас-Вегасі продають за 18 мільйонів доларів. У приміщенні є басейн і штучний водоспад. Його переобладнали з бункера 1960-х

Вілейн ВЕСТБРУК, 61 рік, домогосподарка, Балтимор:

– Два роки тому чоловік заявив, що замовив бункер. Витратив усі заощадження – понад 40 тисяч доларів. Нам поставили невеличкий генератор і акумулятори. Закупили кілька сотень консервів. Маємо систему очищення води й вентиляцію. Виробник обіцяє, що можна пити навіть очищену сечу.

Торік чоловік помер після повторного інфаркту. Син каже, що можу спати спокійно, бо в разі чого протримаюся півроку в бункері. Сусідка щотижня ділиться зі мною домашньою їжею в обмін на те, що заберу її до себе в разі війни чи землетрусу.

У доньки й сина в Каліфорнії є бункери на випадок лісових пожеж. Він дешевий, бо там потрібна лише хороша вентиляція повітря і туалет.

Філіп АБРАГАМ, 61 рік, поліцейський, Остін:

– Сім років тому шукали педофіла. Бачили на записах відеокамер, як він заходив у будинок і був там. Мати це заперечувала. Два роки був у розшуку. Поки хтось згадав, що в цьому районі було модно будувати бункери зі входом з басейну. Їх спеціально проектували трохи дивної форми. Ми приїхали з ордером. Коли почали спускати воду, в жінки почалася істерика. Зрозуміли, що підозрюваний там.

Чоловік просидів у сховку два роки. Раз на тиждень мати забирала сміття й передавала їжу й книжки. Жодного разу не виходив надвір.

Х'ю ПЕТЕРСОН, 41 рік, інструктор з виживання, Атланта:

– Брат купив у військах колишнього соцтабору металеві контейнери. На них великий попит. Люди вірять, що переживуть всередині ядерну війну.

Зараз у таких сховках можна зберігати їжу на 11–12 місяців. Не уявляю людини, яка без шкоди для психіки змогла б прожити стільки в закритому приміщенні. Мій максимум – шість тижнів.

У брата замовили сховок на три вулиці. Хочуть, щоб усі будинки були з'єднані між собою. Проектують місце для покоївки. Є система утворення кисню. Але вона не працює без генератора.

Замовлення на мої тренінги й спорудження бункерів зростають після криз. Востаннє пік був, коли обрали президентом Дональда Трампа. Усі боялися, що він розпочне війну. Зараз американці бояться екологічних небезпек – купують бункери проти пожеж, нестачі кисню, землетрусів. Останнє моє велике замовлення – бункер для протистояння армії зомбі.

Зак РОСС, 36 років, кардіолог, Остін:

– Щороку переглядаємо в бункері запаси води, їжі та ліків. Споруду будував мій дід. Коли переплановували будинок, бункер зміцнили. Потім нам запропонували встановити в ньому фільтри повітря і систему імітації денного світла. Ми подумали, що все потребуватиме електрики. А це невиправдана витрата в умовах кінця світу. Сусід пишається, що в нього там є сауна і невеличкий басейн. Це йому коштувало майже півмільйона. Заздрю, бо матиме більше запасу прісної води.

25000 доларів коштує найдешевший підземний бункер у США. Такий має захистити від землетрусу. Їжі вистачить на місяць

Зараз ви читаєте новину «Сусід пишається, що в нього в бункері є сауна і басейн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути