вівторок, 23 серпня 2011 15:08

Що заважало нашим співвітчизникам навчитися їздити на авто?

 

Нещодавно в австрійському місті Шладмінг 17-річна дівчина не впоралася з керуванням і опинилася в річці Еннс. Авто підхопив потік і відніс на 150 метрів униз за течією. Дівчина була в машині зі своїм 50-річним батьком, який навчав її водінню. Обоє отримали шок і переохолодження. Рятувальники кажуть, водійка була налякана, казала, що ніколи в житті більше не сяде за кермо.

Ми запитали в читачів: що їм заважало навчитися їздити на авто?

Інструктор із відбірним матом і палкою. Щойно я повертав ключ запалювання, ще навіть не встигав напартачити, він одразу своїм хриплим, пропитим голосом починав кричати. Якщо я не реагував, він різко натискав гальмо. Стукаючи палицею по торпеді, повторював ще голосніше, бризкаючи слиною. В якийсь момент я навіть думав кинути це водіння. Та одного разу побачив його п'яненого в місті й вирішив провести додому. Двері відкрила огрядна жінка й низьким голосом як закричить: "Я вас щас обох отмітєлю! Одного за те, шо напився, а другого, шо цю гидоту додому мені приволік". Я зрозумів, звідки в нього всі ці негативні емоції. Після цього легко стало водити автомобіль.

Геннадій БЕРДІЙ, 47 років, художник, Одеса

Мопед заважає. Його купив чоловік із сином чотири роки тому. Тепер чоловік хоче, щоб я покаталася на ньому, а потім він навчить мене їздити на авто. Думала, це просто. Сіла й доки зрозуміла, що й куди, вилетіла на узбіччя. Зламала лікоть. Тепер боюся на нього сідати.

Ольга ТКАЧ, 44 роки, офіціант, Миколаїв

Розвертався на вузькій вуличці. З ноги зісковзнув шльопанець і я не встиг загальмувати. В'їхав у ріг будинку.

Борис ЛУКІН, 53 роки, викладач, Одеса

Їздити заважав тільки мій чоловік, який постійно гундів збоку й розповідав, що та як мені робити. Залишив у спокої, коли сторонні люди cказали: "Не чіпай дружину. Вона класно їде й усе правильно робить".

Ірина КУЛИК, 28 років, хімік, місто Гайворон Кіровоградської області

Учитися перешкоджало відчуття, що лобове скло машини - це екран віртуального тренажера. Отримала права без хабарів. Але їздила нечасто, тому практики було мало. Везла із весілля чоловіка й кумів. Їхала не швидко. Коли паркувалася за Mercedes'ом біля будинку, то помилково натиснула газ замість гальма. Добре, що кермо було вивернуте вліво і я вискочила на газон. Тільки тоді зрозуміла, що машина - не іграшка.

Руслана РОМАН, 30 років, юрист, Ужгород

Зовнішність і довжина спідниці інструктора. Весь час відволікався на неї, а потім зрозумів, що мою увагу привертає все, що робиться за межами дороги. Я роззява. Їздити так і не навчився. На права не здавав. Не моє це.

Олександр МАЛИШ, 32 роки, інженер на хлібокомбінаті, Маріуполь на Донеччині

Під час навчання нас підрізав мужик на Audi. Інструктор каже: "Давай по газах". Я не зрозумів, перепитую. Він: "Газ до поліка, я сказав, і четверту передачу. Доганяй Audi. Витискав усе, що можу. Далі інструктор наказує: "Виїжджай на зустрічну, поки нікого нема, порівняйся з ним і їдь на одному рівні". Відкриває вікно, висовується з машини і кричить тому водію: "Ти бл...ь, до...об, куди ти їдеш, су...а. Та я зараз твою іномарку вдарю і на тому кінець". Водій офігів і аж загальмував. А ми поїхали далі. Потім мені заважали вчитися водії, які робили так само: рівнялися зі мною і неконтрольовано матюкалися.

Андрій КОШЕЛЬ, 29 років, менеджер інтернет-провайдера, Львів

Люди, які з'являлися нізвідки. Велосипедист їхав по центру дороги. Я сигналив, а він не реагував. Мало не збив його. Інструктор натиснув на гальма. З'ясувалося, що велосипедист глухий.

Ігор КОВАЛЕНКО, 29 років, менеджер з продажів товарів у інтернеті, місто Могилів-Подільський Вінницької області

Огидне покриття доріг - ями на півколеса й відкриті люки. Це стрес для мене.

Людмила ОНИЩЕНКО, 33 роки, держслужбовець, Луганськ

Батько й пасок безпеки. Мені було років 13, коли тато вчив їздити на машині. Постійно кричав "вичавлюй до кінця зчеплення", "не відпускай різко зчеплення", "не так плавно". Я не міг сконцентруватися. Пам'ятаю, заїхав у диван, який залишили люди на вузькій дорозі біля свого паркану. Не встиг загальмувати. А пасок безпеки мене тільки дратував. Досі ним не користуюся.

Микола ГОРБА, експедитор на фірмі "Азовінтекс", місто Маріуполь Донецької області

Зараз ви читаєте новину «Що заважало нашим співвітчизникам навчитися їздити на авто?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути