середа, 28 грудня 2011 18:06

Об'єднають Україну обвал гривні або сфальшовані вибори

Віктор ЧУМАК, 50 років, директор Українського інституту публічної політики:

- Більшість протестів не мали яскравого політичного характеру, а пройшли під соціальними гаслами. Окрема категорія людей боролася за пільги, гарантовані їй законом.

Влада мала б організувати діалог, а замість цього вдавалася до репресивних дій. Вона не може донести свою позицію до людей. Усе роблять, ламаючи через коліно.

Протести народжуються, бо немає розумного співвідношення між діями влади стосовно громадян і щодо себе. Кажуть: ми знаходимось у жорстких фінансових та боргових умовах. Це правда. То починайте економити з влади.

Наступного року протестна активність зростатиме. Стимулюватиме її погіршення економічної ситуації.

Олександр ДАНИЛЮК, координатор всеукраїнських акцій протесту підприємців на Майдані та громадянського руху "Спільна справа":

- Після протестів 2011 року абсолютна більшість українців зрозуміли: обмежуючись галузевими гаслами і не вимагаючи зміни керівництва держави, змінити нічого не вдасться.

Показовою є висока активність прихильників та виборців президента Януковича, членів Партії регіонів. Серед пільговиків була значна частина "регіоналів" на місцях. Відеозвернення ліквідаторів, у якому вимагали відставки Януковича, зачитував член правлячої партії. У результаті цих людей публічно виганяли з неї - приміром, після  захоплення харківського Пенсійного фонду.

Об'єднати Україну можуть два фактори - обвал гривні і сфальшовані вибори до Верховної Ради 2012 року. Все залежить від того, що відбудеться раніше.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднають Україну обвал гривні або сфальшовані вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути