пʼятниця, 03 серпня 2018 11:22

На параді до Дня Незалежності покажуть нові зразки вітчизняної зброї

Четвер, 19 липня, 10:09

У міжнародному аеропорту "Запоріжжя" сідає пасажирський літак компанії WindRose, який прилетів із турецького міста Анталія. На борту, в багажному відсіку, – труна з тілом українського туриста Андрія Сови, 57 років.

Його вдова Світлана повернулася з Туреччини за два дні до того.

Андрія Сову на курорті 7 липня ввечері побив росіянин Андрій Похвальний, 30 років. Начебто за те, що українець радів перемозі збірної Хорватії над Росією у чвертьфінальному матчі Кубка світу з футболу. За іншою версією – конфлікт стався в барі готелю до початку матчу.

Андрій упав на асфальт – після удару кулаком. Отримав важку травму голови. Був у комі тиждень. Помер 14 липня.

"Росіянина затримали жандарми. Але місцевий суд відпустив його на волю, – написала у Facebook журналістка Тетяна Висоцька, 40 років. – 17-го числа, після смерті українця, Похвального заарештували. Триває розслідування"

А в цей час:

Полтавець 32-річний Віктор Гоміль із кумом Лео­нідом, 36 років, на своєму подвір'ї бензопилою спилює грушу. Дерево падає на автомобіль Daewoo Lanos. Розбиває лобове скло, гне дах і капот.

– Капець. Воно ж мало в іншу сторону впасти – до городу! – кричить Віктор. Хапається за голову.

Чоловіки скидають з авто стовбур.

– Машина не нова, але все рівно шкода, – говорить Віктор Гоміль. – Груша стара, обв'язали її мотузками, другий кінець – до забитих на початку городу залізних кілків. Думали, туди впаде. А дерево порвало канати й повалилося на автівку. Інтуїція підказувала, що треба відігнати Lanos із двору. Не прислухався. Якщо ремонт коштуватиме дуже дорого, нічого не робитиму. Вже більше року збираю гроші на нову машину. Іномарку хочу.

– Ні! Я ні з ким не знайомлюся. У мене є наречений. Не дзвоніть! – каже в телефон киянка Інна Денисенко, 25 років. Кладе слухавку.

Третій день їй надзвонюють невідомі чоловіки. Пропонують сходити на побачення.

– Хтось із знайомих, видно, вирішив пожартувати і скопіював мої дані й фото в соцмережі. Виклав на сайт знайомств. Тепер відбиваюся від кавалерів. Хоч номер міняй. Але шкода, бо його знають усі друзі та родичі, – говорить Інна. – Із соцмережі видалилася. Адміністрації сайту знайомств направила листа, щоб прибрали мої дані. Своєму хлопцю Сергієві про інцидент поки не казатиму, бо дуже ревнивий.

До вечора Інна отримує ще 15 дзвінків. Купує нову сім-картку.

  Три православні церкви проведуть з 24 по 27 липня хресні ходи на честь 1030-річчя Хрещення Русі-України – Автокефальна, Київського та Московського патріархатів.  ”У стародавньому Єгипті були тисячі богів й один фараон. А в нас – один Бог і тисячі фараонів”, – зазначає художник  Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Три православні церкви проведуть з 24 по 27 липня хресні ходи на честь 1030-річчя Хрещення Русі-України – Автокефальна, Київського та Московського патріархатів. ”У стародавньому Єгипті були тисячі богів й один фараон. А в нас – один Бог і тисячі фараонів”, – зазначає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Не отримаємо автокефалії до осені

Українській православній церкві не вдасться отримати томос до дня хрещення Русі-України 28 липня. Священний синод Вселенського патріархату відбувся цього місяця, але не розглядав це питання. Скоріше за все, його перенесуть на першу половину осені.

Затримка пов'язана з тим, що Синод у Константинополі не виконав умови, які перед ним поставив Вселенський патріарх Варфоломій. Це процедурна тяганина. Церква – бюрократична структура. Їй потрібен час для прийняття важливих рішень.

Російський вплив теж є. Москва погрожує розколом православ'я. Константинополь вимушений іти їй назустріч у певних питаннях. Кремль ставить палиці в колеса, однак машину не зупинить. Тим більше – Варфоломій заявив, що Україна не є канонічною територією Московського патріархату.

Олександр САГАН, релігієзнавець

Гроші Януковича шукатимуть

Українська політична культура дуже компромісна. Ніколи не було заведено карати аж надто суворо. Це довго стримувало нас від масштабних конфліктів, поки не прийшла людина з іншої соціальної культури – Янукович. Він став винятком. Рано чи пізно наші правоохоронці почнуть шукати його кошти. І міжнародні структури будуть активніше з цим воювати. Європейці йдуть до фінансової прозорості. Їх бентежить відмивання грошей із країн, що розвиваються.

Янукович може досі мати вплив на розслідування. Люди, які з ним працювали, залишаються на місцях. У них можуть бути зобов'язання або компромат на них.

Володимир ДУБРОВСЬКИЙ, економіст

Коледж кобзарського мистецтва в селі Стрітівка Кагарлицького району на Київщині можуть закрити. Це єдиний заклад у країні з підготовки професійних кобзарів. Вартість навчання – 156 тис. грн на рік. У коледжі недобір учнів. Для вступу на перший курс подано дві заявки.

Із 28 вересня почне курсувати потяг за маршрутом Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига. Вартість купейного квитка з української столиці до кінцевої зупинки – 1855 грн.

На параді до Дня Незалежності 24 серпня покажуть нові зразки вітчизняної зброї. Вулицями столиці проїдуть тактичний комплекс "Сапсан", система залпового вогню "Вільха", реактивний комплекс "Верба", самохідна гаубиця "Богдана".

Із 25 вересня в обігу з'явиться оновлена банкнота номіналом 20 грн. Матиме менший розмір, ніж купюри 2003 року. Національний банк надрукує 5 млн таких двадцяток.

Сусідка чотири роки тому народила сина. За пару тижнів я вийшла з квартири, а біля ліфта стоїть візок із немовлям. Малий кричить, матері не видно. Побігла до сусідчиної квартири. Двері прочинені. Зайшла, а жінка плаче над ванною і намагається ножем порізати собі вени. Відібрала ніж, дала ляпаса і видзвонила її чоловіка. Примчав за 20 хвилин. Пізніше дізналася, що у сусідки була важка післяпологова депресія. Зараз усе добре. Як бачимося, то дякує, що врятувала її тоді.

Олександра ШУРПА

Розійшлася з хлопцем, з яким зустрічалася три роки. Повернувся після роботи в орендовану квартиру і побачив, як посеред кімнати перевдягається чоловік. Кинувся на нього з кулаками, розбив ніс. Хапав мене за волосся, коли вийшла із ванної. Кричав: "Зрадниця, проститутка!" Не чув, як пояснювала, що це мій двоюрідний брат приїхав погостювати. Дійшло десь за годину. Падав на коліна. Зібрала речі – й пішла.

Валентина ДАШУТІНА

39,5 тисячі нових автомобілів купили українці за перші шість місяців 2018-го. Найпопулярніша машина – Renault Duster. Продано 1450 одиниць. Понад 1 тис. авто реалізували компанії Toyota, Volkswagen, Hyundai

"Азовське море йде в комплект до Криму. А наша влада мовчить. Де ноти протесту, судові позови, звернення в Організацію Об'єднаних Націй? Нащо Москві війна, якщо Маріуполь повстане – у разі блокування судноплавства. Цим Росія посилено і займається", –

Олег ЖДАНОВ, полковник запасу

 

Відпочивав у турецькій Анталії. Там навала росіян. Питаю працівника готелю англійською: "Невже простили їм усе?" Він сміється: "Гроші. Але між собою все рівно росіян кличемо "свиньми".

Віталій, 33 роки, Харків

Знайомий рибалка перейшов на ловлю раків. Так добре пішла справа, що кинув роботу в магазині й почав торгувати уловом. За кілька місяців заробив на машину.

Наталія, 40 років, Полтава

Зараз ви читаєте новину «На параді до Дня Незалежності покажуть нові зразки вітчизняної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути