середа, 21 грудня 2011 17:57

Кожна п'ята дитина в Україні народжується поза шлюбом

 

П'ятниця, 16 грудня, 20.15

На вході в столичний культурний комплекс "Мистецький арсенал" гостей  зустрічають моделі. Тут триває депутатський прийом на честь Нового року клубом "Парламент". Пропонують лікер "Старий Таллін". Виставили машини преміум-класу - чорний Bentley Continental, зелену Lamborghini та червону Ferrari. Вартість кожної - шонаймеше 1 млн грн. Пригощають посипаними червоною ікрою королівськими креветками, канапками з м'ясом, шашликом із червоної риби. Із випивки подають віскі, вина та соки. Влаштовують показ шуб, деякі з логотипом Louis Vitton, та презентують позолочений обідньо-столовий сервіз.

- Дорогой, я хочу вот эту шубу из шанхайского барса или вот ту длинную из рыси. Только представь: я в этой шубе выхожу из Bentley, - просить струнка білявка в чоловіка.

- Шубу новую можно, но вот машину... Твоя Honda гораздо экономичней.

О 22.00 вечірку покидає 57-річний Анатолій Кінах із дружиною Мариною.

- Сьогодні ми дискутували про те, що дистанція між нами і світом збільшуватися не може, - каже "регіонал" про розмови на прийомі. - Хотілося б, що настрої, які є в депутатському клубі, перенеслися в політику, в парламент і в уряд. Тоді всі зрозуміють, що є загальнонаціональні пріоритети, а все інше - поточна метушня.

А в цей час:

41-річна Валерія Обрізан із селища Стрижавка Вінницького району збиває заварний крем для торта "Наполеон" новим блендером, який їй зранку подарував начальник Державтоінспекції Вінниччини Павло Солоненко.

- А моєму чоловікові Володі перепало 100 літрів 95-го бензину, - каже Валерія.

Обрізани за два дні до цього допомогли затримати водія "ВАЗ-2104", який збив у Стрижавці велосипедиста 54-річного Віктора Гончара й утік.

- Чоловік кинувся за машиною, бо їхали ззаду, щоб записати номерні знаки. Лише потім ми повернулися до збитого чоловіка, - розповідає Валерія.

У постраждалого численні переломи та закрита черепно-мозкова травма. Водій "Жигулів", 72-річний місцевий житель, спочатку не зізнавався, чому поїхав далі. Казав, подумав, що об лобове скло вдарився горобець, а не людина.

Людмила Тернова, 32 роки, із села Косарі Кам'янського району на Черкащині запалює на кухні всі конфорки газової плити. Так обігріває свою чотирикімнатну квартиру на першому поверсі чотириповерхового будинку. З вівторка місцевий спиртзавод вимкнув котельню, що опалювала сім будинків і дитячий садок. Завод не працює кілька місяців.

- Слава Богу, на дворі тепло, - Людмила одягає вовняні шкарпетки й поверх светра - махровий халат. - То можна плитою нагнать у квартирі до 18 градусів. Те, що смердить від газу й сухим стає повітря - не біда, привикаємо. Кілька годин погорить і гасимо.

У сільраді обіцяють до Різдва прокласти газові труби для опалення кожної квартири. Власникам слід своїм коштом придбати котли з батареями чи конвектори.

В Івано-Франківську на кухні готелю по вул. Млинарського, 2-А Олександр Манський розрізає пиріг. Наливає гарячого чаю. У цей безкоштовний заклад для безхатченків він приходить постійно.

- Мені стукнуло 58 років. 37 я відсидів. А що бачив? Дочку в Ужгороді похоронив, син - у тюрмі. Вішатися? Не хочу, - розповідає двом чоловікам, які сидять поруч.

У Манського видніється кров у кутку правого ока. Каже, колись був зварювальником V розряду. Якось зварка капнула в око, і тепер напівсліпий. Лікарі нещодавно поставили йому діагноз "рак шкіри". На харчі заробляє жебракуванням біля кафедрального собору.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Українська контрабандистка провезла 68 нелегалів до порту італійського міста Барі. 40-річна Наталя Литвиненко, блондинка з блакитними очима, ховала їх у човні разом зі своїм співвітчизником Олександром Баєм, 62 роки. Морська поліція заарештувала пару. Із 68 перевезених - 65 чоловіків та три жінки, здебільшого афганці. У жахливих умовах вони подорожували 10 днів. Усі розповіли поліції, що вирушили з Греції та заплатили українцям $7 тис., пише італійська газета Corriere della Sera.

У Києві втретє вручили засновану Польським інститутом літературну премію імені Джозефа Конрада. 3 тис. євро й піврічну стипендію в Польщі в рамках програми міністерства культури та національної спадщини отримала львівська письменниця Наталка Сняданко. До фіналу цьогорічного конкурсу потрапили також львів'янка Маріанна Кіяновська та Андрій Бондар із Києва. Всі перекладають українською мовою польську літературу. Про це пише польська Gazeta Wyborcza.

Кожна п'ята дитина в Україні народжується поза шлюбом. Соціологічне дослідження проводили в листопаді-грудні 2011-го по всій території країни, опитали 1002 українців віком від 14 до 35 років. У Данії поза шлюбом народжуються 54% дітей.

 

Компанії "АероСвіт", Міжнародні авіалінії України і "Дніпроавіа" припинили годувати пасажирів літаків на внутрішніх рейсах економ-класу. Надають тільки чай, каву та інші безалкогольні напої.

На столичному стадіоні "Олімпійський" почали проводити екскурсії. Пропонують прогулятися двором, відвідати роздягальню гравців клубу "Динамо" та вийти на поле через тунель для футболістів. Вартість 40-хвилинної прогулянки для дорослих - 50 грн, для дітей, студентів та пенсіонерів 25.

 

650 000 000

гривень коштуватиме впровадження системи термінової допомоги населенню - "112", повідомляє Міністерство з надзвичайних ситуацій.

 

Як патріот і українець, вимагаю зробити російську мову другою офіційною. Бо без російського мату неможливо дати офіційну оцінку ні нашому президенту, ні Кабміну, ні Верховній Раді.
Зараз ви читаєте новину «Кожна п'ята дитина в Україні народжується поза шлюбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути