вівторок, 12 червня 2018 20:30

Колишній охоронець Мотороли служить в українській армії

Понеділок, 4 червня, 15:42

– Приговорить Сущенко Романа Владимировича к 12 годам колонии строгого режима, – суддя Московського міського суду зачитує вирок українському журналісту 49-річному Романові Сущенку. Визнає його винним у шпигунстві.

Окрім судді й Сущенка, у залі тільки адвокат Марк Фейгін і прокурор. Імен судді й прокурора не розголошують – справу із самого початку засекретили.

Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня позаторік. Федеральна служба безпеки РФ назвала його розвідником – нібито збирав інформацію про армію та Росгвардію.

До затримання Сущенко протягом 14 років працював у державному інформаційному агентстві "Укрінформ". Шість останніх був кореспондентом у Франції. У Москву їхав до двоюрідного брата.

Сущенко заперечує провину. Він часто бував у родичів у Росії, кажуть в "Укрінформі". Українська влада називає затримання провокацією.

Дружина журналіста Анжеліка з донькою Юлією та сином Максимом продовжують жити у ­Франції

  Міністр фінансів Олександр Данилюк розіслав народним депутатам лист, у якому закликав негайно прийняти закон про Антикорупційний суд, щоб розблокувати фінансування від Міжнародного валютного фонду.  ”Чому ситі думають, що можуть спілкуватися з голодними виключно мовою відрижок?” – запитує художник Володимир Казаневський
Міністр фінансів Олександр Данилюк розіслав народним депутатам лист, у якому закликав негайно прийняти закон про Антикорупційний суд, щоб розблокувати фінансування від Міжнародного валютного фонду. ”Чому ситі думають, що можуть спілкуватися з голодними виключно мовою відрижок?” – запитує художник Володимир Казаневський

А в цей час:

– Осоромлю на все місто! – полтавка 33-річна Ірина Васильченко кричить на перукарку Людмилу Бойчук, 38 років.

Просила зробити каре й пофарбувати її в блондинку. Перукарка переплутала фарби – волосся стало зелене.

Наступного дня Ірина має йти на співбесіду – хоче влаштуватися продавчинею в магазин одягу.

– Що про мене подумають? Кому потрібна на роботі зелена жаба? Хіба відлякувати клієнтів, – каже Ірина.

Перукарка біжить у магазин по фарбу. За 3 год. клієнтка стає блондинкою.

– Донька гралася й переставила на столі фарби. Більше такого не повториться, – виправдовується Людмила. Грошей за роботу не бере.

Ірина йде на співбесіду. Однак її не беруть на роботу, бо не має досвіду.

Киянин 38-річний Олексій Глушко складає валізи в багажник автомобіля. З дружиною виїжджають додому з кримського Коктебеля. Планували тиждень відпочивати, але їх обдурили.

– Іде цей Крим під три чорти, всі нерви вимотав, – говорить чоловік. – Цілий рік збирали гроші на відпочинок, хотіли відсвяткувати 10-річчя подружнього життя. Знайшли агентство. За 15 тисяч гривень пообіцяли апартаменти на тиждень біля моря. Двічі на день нас мали годувати. Ми вчора зібралися, сіли в машину й приїхали. У готель не пустили. Сказали, за путівку треба доплатити 35 тисяч гривень. "Криза, багато людей відмовляються, бо дорого. Мусили викручуватися, ставити неправдиву ціну", – кажуть. Ми вже думали заплатити, а потім виявилося, що в цю вартість навіть не входить харчування. "Апартаменти" – то розбитий номер без кондиціонера й інтернету. До моря – 2 кілометри. Я став скандалити, вимагав повернути 15 тисяч. Не повернули.

– Хай тебе чорти з'їдять у пеклі! Хіба важко перепнути ту корову? – кричить 56-річний Дмитро Шкуренко з Охтирки Сумської області. – Скільки можу терпіти цей сморід?

Свариться із сусідом Павлом. Той припинає корову до спільного паркана. "На своїй території роблю що хочу", – каже. Чоловіки лаються тиждень.

Наступного дня перед світанком Дмитро виганяє машину на вулицю. На камеру відеореєстратора записує, як сусід відрами виливає помиї в люк комунальної каналізації.

– Іди, покажу кіно! – кричить Павлові. Демонструє запис. – Як ще раз прив'яжеш тут корову – понесу відео в поліцію.

Павло мовчки відходить. Припиняє вітатися з сусідом. Корову припинає за хлівом.

Літак Boeing-737 російської авіакомпанії "Трансаеро" виставили на продаж. 2015 року його конфіскували через $623 тис. боргу компанії перед аеропортом "Київ". Стартова ціна на торгах – 36 млн грн. Для участі в аукціоні треба заставити 2 млн грн гарантійного внеску.

Учасницю радянсько-фінської війни 1939–1940 років визнали особою з інвалідністю, отриманою внаслідок бойових дій. Це перший такий випадок в Україні. Він став можливим за­вдяки закону про декомунізацію. 99-річна жінка живе в Києві. За часів СРСР статус інваліда війни не отримала, оскільки влада не афішувала бойові дії з Фінляндією.

Колишній охоронець ватажка бойовиків Арсена Павлова, відомого як Моторола, служить в українській армії. Євген Листопад утік від терористів 2015-го. Отримав амністію, поїхав добровольцем на Донбас, зараз воює під Горлівкою на Донеччині. Моторолу підірвали у ліфті 16 жовтня позаторік.

Від початку війни на Донбасі загинули 240 дітей. Уздовж лінії розмежування живуть майже 200 тис. неповнолітніх, зокрема понад 15 тис. – у 5-кілометровій зоні.

У селі на Черкащині спіймали ґвалтівника. Потерпіла сказала, що від чоловіка смерділо коровами. Поблизу жив тільки один фермер. Поліція переглянула запис з єдиної відеокамери – машина цього чоловіка потрапила у фокус. Він зізнався. Допитувався, як його вирахували.

Артем СТЕЦЕНКО

Торік купила в Полтаві двокімнатну квартиру. Три роки заробляла на неї нянею в Туреччині. На днях чекала гостей – святкувала день народження. Раптом у двері вдерлась якась тітка. Заявила, що це її квартира, почала збирати мої речі. Вихопила телефон, коли я викликала поліцію. В мене почалася істерика. В цей момент залетіли друзі з шампанським. Виявилося, розіграли мене. Тітці заплатили 50 гривень.

Антоніна КРОХМАЛЬ

Знайома прибирає квартири. Розмістила оголошення в інтернеті. Часто клієнти запитують, скільки їй років, чи має хлопця. Таким відмовляє. Один поставив умову: "Будеш прибирати гола, а я – дивитимусь". Після того не бере замовлення від чоловіків.

Марина ОСТАПЧУК

"Суперпопулярні у Facebook політики – мало відомі українському загалу. Бо політикою продовжує керувати телебачення. Якщо є канал, то навіть Рабінович за рік матиме президентський рейтинг. А якщо доступу до телеканалу немає, то й нагороди в АТО не зроблять тебе відомим", –

Віктор АНДРУСІВ, виконавчий директор Українського інституту майбутнього

247 550 росіян переїхали жити до Криму за час анексії. Виїхали з півострова трохи більше 140 тис. людей, говорить народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук

Порошенко хоче бачити Бойка або Ляшка в другому турі

Президент звільнив Дмитра Вовка з посади голови Національної комісії з державного регулювання у сфері енергетики й комунальних послуг.

У Порошенка ставлення до підлеглих, як до куль. Вистріляв – викинув. Вважає, що людина зобов'язана йому, бо отримувала на посаді гроші. Тому має без претензій залишити крісло й далі підтримувати Петра Олексійовича.

Він почав передвиборчу кампанію. Намагається накопичити позитив. Тому позбуватиметься одіозних членів своєї команди.

Хоче, щоб у другий тур вийшов або Олег Ляшко, або Юрій Бойко. Їх Порошенко точно переможе.

Олександр КОЧЕТКОВ, політолог

Зараз ви читаєте новину «Колишній охоронець Мотороли служить в українській армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути