четвер, 28 квітня 2011 15:33

"Київводоканал" закликає заборонити майже всі пральні порошки

 

24 квітня, неділя, 19.50

42-річний Олег Шатайло з міста Тальне Черкаської області вичерпує воду з підвалу тестя, інваліда І-ї групи 71-річного Дмитра Коваля.

- Зайшов випадково, щоб оглянути посадкову картоплю, - розводить руками. - Бачу, а тут по коліна.

Підвал Дмитра Коваля в гаражі неподалік трьох п'ятиповерхівок по вул. Соборній. Вода прорвала трубу, потекла підземними комунікаціями Укртелекому, залила десятки гаражів і підвалів.

Олег подзвонив начальнику водоканалу Володимиру Росолу.

- Він спочатку відмовився когось прислати. Говорив, "де я людей візьму?" Казав, усі мають право святкувати, лише комунальники страждають.

За годину приїхали двоє робітників, але воду не перекрили. Два дні вона лилася у підвал Дмитра Прокоповича. У неділю Олег вичерпав 25 відер, у понеділок - 30.

Аварію ліквідували зранку у вівторок. Водоканал не хоче відшкодовувати збитки.

А в цей час:

Двоє водолазів пірнають у Дніпро біля Крюківського моста в місті Кременчук на Полтавщині. Більше 10 год. шукають тіло невідомого.

Напередодні рятувальникам повідомили телефоном, що з 30-метрового моста в річку хтось стрибнув. Кілька метрів ніби проплив, потім утонув.

- Ми дослідили дно великої ділянки, перевіряли місця глибиною 8 - 10 метрів. Думаю, це так пожартували, - припускає 54-річний Василь Білоус із Кременчуцької водолазної станції.

За останні три роки шестеро людей вкоротили собі віку, стрибнувши з Крюківського моста. Міська влада хоче поставити там охоронців.

34-річна Лілія Мокрицька гуляє із хрещеною 59-річною Ольгою Мельник селом Переволочна Буського району Львівської області. Ліля приїхала в гості. Йдуть повз дерев'яну церкву Успення Пресвятої Богородиці. Вона побудована XVII ст., є національною пам'яткою архітектури. На  подвір'ї водять гаївки, всередині святять паски.

- Церкву другий рік ремонтують. Відновили куполи, пофарбували ґонту, поклали нову підлогу, стіни обробили протипожежною сумішшю. Цього року священик відправляє службу в храмі, - розповідає Ольга Мельник.

Через шість годин церква згорить, причини займання поки невідомі.

Медсестра ставить крапельницю 50-річному Вікторові Пилипишину, екс-голові Шевченківської райдержадміністрації Києва. Він лежить у реанімаційному відділенні столичної клініки "Медіком" на вул. Кондратюка, 8.

- У Віктора Петровича - гіпертонічний криз. Весь у катетерах, з ліжка не підводиться, - каже Ганна Денисенко, прес-секретар Пилипишина.

Йому стало зле в четвер, після візиту в палату УБОЗівців. Прокуратура звинувачує Пилипишина в нанесенні державі збитків на 15 млн грн.

Родину до колишнього керівника району не пускають. У вівторок хворого перевели до реанімації інституту ім. Стражеска.

Пилипишин очолює громадську організацію "Кияни передусім". Планував 2012 року балотуватися на посаду мера столиці.

62-річний Станіслав Максимко із села Розсішки Христинівського району Черкаської області п'є чай зі свяченою паскою, дивиться новини по телевізору.

Через 33 год. Станіслав Фатійович розкладе намет біля будівлі райдержадміністрації в центрі Христинівки і оголосить голодування. Він вимагає, щоб директор місцевого сільськогосподарського підприємства віддав майно, яке належить за паями Станіславові Максимку та його сім'ї. Каже, йому потрібні гроші. Недавно не мав на що з'їздити на похорон свахи у сусідній район.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Ракетний крейсер "Варяг" цього року може зійти на воду. 1998-го Китай купив недобудований корабель в України за ціною брухту, ремонтує його в бухті Далянь. "Варяг" готують як базу для кількох десятків китайських винищувачів. Це перший авіаносець на озброєнні Китаю, повідомляє сингапурський сайт AsiaOne.

"Це якийсь безлад. Ніхто навіть не натякнув мені, що ситуація під контролем чи колись  буде. Люди змирилися з думкою: за будь-яку енергію треба платити не тільки гроші. Періодично треба віддавати й певну кількість життів", - газета Fairbanks Daily News-Miner цитує Девіда Фаззіно, професора університету Аляски, після відвідування Чорнобильської зони.

Студентка з Євпаторії Олександра Іванова отримала статус Новачка року на турнірі з жіночого тенісу в університеті південної Юти, США. Тренери працювали з Олександрою мало, бо вона навчається на першому курсі, пише 23 квітня газета Deseret News.

 

"Кожне яйце розповідає історію, кожне має неповторні деталі", - розхвалює свій бізнес із продажу писанок Ніколь Бержерон. 27-річна українка створила фірму Pysanky Panky, яка відома жителям усього округу Кейп-Код американського штату Массачусетс. Ніколь має одну руку, на другій від народження не було кисті. Розмову з українкою 24 квітня друкує Cape Cod Times.

У церкві британського містечка Келомптон в купі сміття знайшли кіноплівку, яку раніше вважали втраченою. На кадрах хроніки показано процес будівництва німцями 1000-кілометрової дороги в Україні під час Другої світової війни. Процесом керує офіцер СС Вальтер Гізеке. Неподалік будівництва видно трупи, пише британський інформаційний сайт This Is West Country.

 

У Запоріжжі міська рада заборонила караоке в кафе, виступи музичних гуртів, солістів і діджеїв - на літніх майданчиках. Причина - скарги городяни на цілодобовий вуличний гул.

В Івано-Франківську глухонімі викликатимуть "швидку" СМС-повідомленнями за номером 0997025180. Треба вказати прізвище, ім'я та по батькові хворого, його вік і адресу виклику.

"Київводоканал" закликає заборонити майже всі пральні порошки. Фахівці компанії стверджують, що вони небезпечні для здоров'я та екологічно шкідливі. За останні 15 років кількість фосфатів у Дніпрі зросла вдвічі. Через них у серпні водойми заростають водоростями. Фосфати знищують корисні мікроорганізми, що очищають воду.

У Дніпропетровському Свято-Пантелеймонівському храмі священики закликають парафіян купувати цеглу на будівництво. Одна цеглина коштує 20 грн. Кожен, хто купить цеглину, отримає 10 безкоштовних літургій за себе.

18 300 недобудов нарахував Держкомстат в Україні. Майже третина - житлові будинки загальною площею 15,8 млн кв. м.

"Поставте це запитання Януковичу: чому білоруський президент не присутній на їх заходах. Це ви у них запитайте. На жаль, "вошивості" вистачає у нинішнього керівництва України"

Олександр ЛУКАШЕНКО, президент Білорусі, про те, чому він 26 квітня не приїхав до Чорнобиля на зустріч із Віктором Януковичем та Дмитром Медведєвим

"Кабінет Кучми виявився не просто гріховним місцем, а місцем, де тривалий час віддавалися злочинні накази. Йшлося про людські життя, про долі ні в чому не винних людей. Майже як у кримінальному угрупованні. І в цій вакханалії з азартом брали участь найвищі посадові особи держави того часу"

Євген МАРЧУК, екс-секретар РНБО

Анекдоти

На Великдень депутати билися не стільцями, а яйцями. Президент не брав участі за станом здоров'я.

- Федорович, МВФ запитує, ти рахувати вмієш?

- Так, Янич, можу: один, два, три, чотири, п'ять, шість, сім, вісім, дев'ять, десять...

- А далі?

- Валет, дама, король, туз.

Оголошення на дверях Кабінету Міністрів: "Міняю лопату на ложку Азарова"

Кожен чоловік незадоволений тим, як витрачає гроші його дружина і уряд. Відмінність тільки в тому, що він не боїться відкрито лаяти уряд.

 

Зараз ви читаєте новину «"Київводоканал" закликає заборонити майже всі пральні порошки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути