Ексклюзиви
субота, 15 липня 2017 11:08

Європейська мовна спілка оштрафує Україну за недопуск російської співачки на Євробачення

Четвер, 29 червня, 08:32

У місті Ізюм на Харківщині троє працівників дорожньої служби краном підіймають розбитий BMW. Закріплюють тросами в кузові вантажівки.

П'ятьма годинами раніше на автомобілі розбилися місцеві жителі 24-річна Дар'я Медведєва і Софія Магерко, 15 років. Поїздку транслювали у прямому ефірі соцмережі Instagram. Камера зафіксувала, як старша сидить за кермом, пасажирка п'є алкоголь, у салоні грає музика. Дівчата весело вітаються із глядачами. За мить машина злітає на узбіччя, врізається у дерево й залізобетонну опору.

"Загинули чисто по дурості, – пише у Facebook голова порталу dtp.kiev.ua Влад Антонов. – Водій пила алкоголь і значно перевищила швидкість. Пасажирка не зупинила подругу й не пристебнулася. Після удару Соня вилетіла у вікно. На неї наїхав інший автомобіль, і дівчині відірвало голову. Даша померла дорогою в лікарню. Удар був такої сили, що двигун машини вирвало".

Автомобіль мчав зі швидкістю понад 140 кілометрів на годину, стверджують очевидці аварії.

Дар'я Медведєва мала точку з продажу одягу на базарі. BMW був на польських номерах. Школярка Софія Магерко перемагала у місцевих конкурсах краси.

Автор: УНІАН
  Вогняне шоу влаштували для глядачів під час фестивалю ”Ніч у Луцькому замку-2017”. Пройшов 1 липня. Крім шоу, перед містянами й туристами виступали українські й закордонні театральні трупи, грали музичні гурти. Захід організувала Луцька міська рада. Квиток коштував 300 гривень
Вогняне шоу влаштували для глядачів під час фестивалю ”Ніч у Луцькому замку-2017”. Пройшов 1 липня. Крім шоу, перед містянами й туристами виступали українські й закордонні театральні трупи, грали музичні гурти. Захід організувала Луцька міська рада. Квиток коштував 300 гривень

А в цей час:

– Такого приколу ще не було, – полтавка 27-річна Аліна Новицька гукає чоловіка Павла, 26 років.

Показує посилку з інтернет-магазину одягу. Замість сорочки і штанів чоловіку прислали коротку сукню. Він замовляв одяг на весілля брата дружини.

– Завтра весілля. Прийдеться зараз бігти й купувати щось. Бо магазин до завтра не пришле нічого. Видно, там тупоголові, – каже Павло.

– А мені на руку, – сміється Аліна. – Сукня ідеально на мене сіла. Такий красивий виріз на декольте, легка тканина, ніжний узор. Залишу. І босоніжки маю в тон.

Аліна вдягає сукню на весілля. Павлові купують одяг на базарі. В інтернет-магазині обіцяють компенсувати кошти за не прислані сорочку і штани.

Харків'янка 31-річна Ірина Щербань ножицями зрізує дреди з чоловіка Сергія, 34 роки. Він спить. Годину тому повернувся п'яним із дня народження друга.

– Це його найкращий товариш. Усю ніч бухали по ресторанах і банях, – говорить Інна. – Тільки Сергій забув нашу домовленість. Два місяці тому дав слово не пити. Якщо порушить – матиму право зрізати йому дреди. Цю зачіску носить уже півроку. Спеціально під неї вирощував волосся. Не зважав, що мені не подобається. Сміявся, що тепер економитиме на шампуні. Не уявляю, що буде, як прокинеться. Але набридли і його періодичні гульки, і зачіска.

Чоловік прокидається в обід. Влаштовує дружині сварку. Надвечір йде у перукарню стригтися під нуль.

– Падло! Щоб духу тут твого не було! – кричить 39-річний Леонід Кащук із Дніпра.

З подвір'я виганяє товариша Андрія, услід кидає каміння.

– Місяць тому просив у мене 20 тисяч гривень. Мовляв, треба на ремонт, – пояснює Леонід. – Я сказав прийти за кілька тижнів, бо не мав вільних коштів. Ця скотина образилася, але промовчала. А вдома на різних форумах залишив контакти моєї 18-річної доньки Алли. Написав, що вона – повія і їй можна дзвонити у будь-який момент.

Дитина у шоці. Їй таке писали й казали у слухавку, що очі на лоба лізли. Прийшлося міняти номер. Я б на Андрія і не думав, так він сам написав СМС: "Це тобі за жлобство!" Ідіот. Сьогодні прийшов просити вибачення. Бачити його не хочу.

  Петро Порошенко підписав закон, який посилює контроль за якістю харчових продуктів і кормів для тварин.  ”Якби за муканням корів можна було визначати якість їхнього молока, то в нас виникло б іще одне міністерство”, – припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Петро Порошенко підписав закон, який посилює контроль за якістю харчових продуктів і кормів для тварин. ”Якби за муканням корів можна було визначати якість їхнього молока, то в нас виникло б іще одне міністерство”, – припускає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Обладнання для захисту від кібератак вартістю 1 млн євро отримає Україна від НАТО. Його передасть Румунія, яка відповідає за кіберзахист в Альянсі.

Компенсацію за розграбування маєтку вимагає колишній генеральний прокурор Віктор Пшонка. Адвокати поки що не називають суму. Дім посадовця розташований у селі Гореничі Києво-Святошинського району столичної області. Садибу Пшонки арештували після Майдану.

Селидівський міський суд Донецької області виправдав росіянина Едуарда Якубовського, який працював головою Верховного суду у самопроголошеній ДНР (з 2014-го до травня цьогоріч). Його звинувачували в участі у терористичній організації. Прокуратура вимагала 15 років тюрми. Суд проходив заочно, бо Якубовський досі перебуває на окупованій території.

$5,48 млн виділить глобальний екологічний фонд ООН на проект енергоефективності державних будівель і споруд в Україні. На ці кошти замінять та оновлять електропроводку й водогони. Це зменшить витрати енергії й викиди парникових газів.

Європейська мовна спілка оштрафує Україну на 200 тис. євро за недопуск російської співачки Юлії Самойлової на Євробачення у Києві. Такий самий штраф заплатить РФ за намагання відправити на конкурс виконавицю, яка порушила українське законодавство. Самойлова виступала в анексованому Криму.

Третина росіян називають Україну найбільшою військовою загрозою їхній країні, за результатами дослідження "Всеросійського центру вивчення суспільної думки". Понад 65% жителів РФ такою загрозою вважають НАТО.

Україна посідає 30-те місце в рейтингу військової потужності у світі. Його склав британський сайт Global Firepower. Усього в списку 132 держави. Найпотужнішою експерти визнали США. Далі йдуть Росія і Китай.

"Україна б'ється не лише за ідентичність, мову і пантеон героїв. Вона виборює право на інші правила гри. Бореться за ринок і конкуренцію, за систему стримувань і скасування монополій. Б'ється не тільки з агресором, а й із неефективністю, помноженою на корупцію. Битва триває з перемінним успіхом. Та найважливіше, що ми сперечаємося про темпи, а не про вектор руху"

Павло КАЗАРІН, публіцист

1508 українських компаній звернулися до кіберполіції з повідомленнями про хакерську атаку вірусу-шифрувальника Petya.А.

2,32 мільярда гривень зарплати заборгували українцям державні і приватні підприємства. Найбільше – промислові корпорації Донецької та Луганської областей – 48,8% усього боргу.

Позаторік із дружиною й друзями відпочивали в Карпатах у наметах. В останню ніч у лісі почалася буря. З дружиною вибігли з намету, почули хрускіт дерева. Сосна завалилася на намет знайомих. У мене кров зупинилася. Як побачив, що вони вилазять – верещав від радості. Розповіли, що в той момент сварилися і розсілися у різних кінцях намету. Сосна впала між ними. Роздавила телефон і планшет.

Віктор БІЛЬЧЕНКО

Торік дорогою на зупинку потрапила у зливу. Підбіг симпатичний хлопець із парасолькою, запропонував провести. На зупинці попросив мій номер телефону й обійняв. В автобусі зрозуміла, що витягнув із задньої кишені джинсів 700 гривень, що мала із собою.

Олена КУШНІР

У молодості мою бабу намагався зґвалтувати сусід, якому відмовила в одруженні. Напав ззаду, коли верталася від подруги. Душив, потягнув у кущі, ножем порізав плече. Почув гуркіт машини і втік. Баба від шоку не могла встати. Вдома сказала, що впала на арматуру. Сусід за тиждень виїхав. За кілька років на Великдень прислав бабі листівку з вибаченнями. Написав, що той вчинок мучить його. Баба спалила листа.

Юлія МАРІНА

5-річного сина нікуди не пускаю із тестем. Торік він взяв його поплавати у річці. Обіцяв не випускати з поля зору, а сам напився й заснув. Прокинувся, коли його штурхали інші відпочивальники. Один тримав заплаканого малого. Виявилося, дід заснув, а син поліз купатися, став тонути. Щастя, що люди вчасно помітили.

Анатолій МИРОНЮК

Україна кишить агентурою Кремля

Напередодні Дня Конституції в Києві підірвали полковника Головного управління розвідки Максима Шаповала. Хто вчинив теракт? Спецпризначенці Росії, завербовані агенти в ГУР чи просто агентура Кремля, якою кишить Україна?

Цього ж дня в селі Іллінівка Костянтинівського району Донеччини підірвали автомобіль із військовослужбовцями контррозвідки Служби безпеки України. Загинув полковник Юрій Возний, двоє військових поранено. В тилу, далеко від лінії розмежування.

На четвертий рік війни спецслужби Московії гуляють в Україні як хочуть, ще й нищать наших спеців. Цинічно й показово. Формується зневіра у населення. А головне – підривається авторитет силовиків, падає їх бойовий дух.

Спецслужби вже давно час реформувати. Слід забрати невластиві СБУ функції економічного напрямку, підняти рівень матеріального забезпечення і зарплат. Вони у спецпризначенців не можуть бути на рівні виживання.

Тарас ЕЛЕЙКО, волонтер

Порошенку нічого запропонувати західним партнерам

Після зустрічі українського та французького президентів стало зрозуміло, що Макрон приєднався до мантри Порошенка про безальтернативність Мінських домовленостей.

Зовнішньополітична ситуація динамічно змінюється. А нашому президентові нічого запропонувати. Він просуває старі ідеї, які не принесли успіху – Мінськ, Нормандія. Але це не зупинить війну.

Зрозуміло, на Донбасі – не терористи, а незаконні збройні формування РФ. Це міждержавний конфлікт, а не АТО. Якщо ми це визнаємо, то треба буде розірвати дипломатичні відносини з Росією. Це унезалежнення від РФ в усьому: торгівлі, великому бізнесі, банківській сфері, енергетиці.

Путін готовий припинити війну з Україною за умови домовленості з Вашингтоном щодо переподілу європейського простору, за яким ми залишимося за Росією. Але Трамп на це не погоджується.

Олександр ХАРА, експерт із міжнародних відносин

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Знайомий купив останній iPhone за 30 тисяч гривень. Гроші позичив у дядька. Вмикає його тільки в квартирі, на роботу носить старий кнопковий. Повторює, що про такий апарат мріяв із дитинства. Його жінка подала на розлучення. Бо мріяла про духовку. Теж із дитинства.

Аркадій МУЛЯР, 35 років, Черкаси

 

Сусід посперечався із друзями, що в 30 градусну спеку вип'є на сонці 0,7 літра горілки без закуски. Зап'є пивом. Увечері до нас прийшла його мати. Просила позичити грошей, бо сина забрали в лікарню з інфарктом.

Микола ТОМІЛОВ

Мати п'ять років зносила додому непотріб – пусті пляшки, викинуті прострочені товари, пакети. Стала займатися цим після смерті батька. З братом жаліли її. Навіть не говорили про проблему. А минулого тижня прийшла до мами, а з-під купи брухту на балконі вибіг пацюк. Зрозуміла: треба звертатися до лікарів.

Валентина ТЕПЛИЧНА

Зараз ви читаєте новину «Європейська мовна спілка оштрафує Україну за недопуск російської співачки на Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути