Ексклюзиви
середа, 18 грудня 2019 14:20

Чоловік сім місяців брехав, що в нього рак

У Китаї дітям до 16 років заборонили грати в комп'ютерні ігри більш як півтори години на день і пізніше десятої вечора. Платні забавки доступні лише старшим 8 років. Так борються з надмірним захопленням інтернетом серед дітей. Батьків зобов'язали вкладати їх спати до 22:00. Учителі контролюватимуть, чи школярі на уроках достатньо уважні.

Інтернет-ігри в Піднебесній доступні після вводу даних ID-картки. Дорослим заборонили проводити понад 3 години на день в одній грі та витрачати більш як 400 юанів – 1400 гривень – на місяць

Ксіу МАЙТІНЬ, 42 роки, терапевт, Шанхай:

– Доньці 15. Півроку виходжую її після інсульту. Через комп'ютерну гру не спала три тижні. Я не помітила проблеми, бо працюю в нічні зміни. Вдень сплю. Вона пила енергетики і йшла в ліцей.

Дівчата розповіли, що всі захопилися однією грою. Мей почала пізніше, але хотіла вийти з друзями на один рівень. Витратила всі заощаджені гроші, які два роки збирала на поїздку в Європу. Просила в мене, але я не дала.

У грі вдень можна було заробити подвійні бали, уночі – потрійні. Дочка перестала спати.

Я знайшла її на стільці. Думала, вона мертва. Сильний крововилив стався за кілька годин до того. Зробили дві операції. Донька не рухається і не говорить. Реабілітологи не обнадіюють.

Про наш випадок знімали передачі. Приходять журналісти. За це лікування отримуємо безкоштовно. У жовтні провідували її однокласниці. Спитала їх, чи ще грають у ту гру. Вони хвалилися, хто на якому рівні. Усі мають якісь супердосягнення.

Автор: fortune.com
  Підлітки сидять у комп'ютерному клубі в Пекіні. Новий закон забороняє неповнолітнім бути там пізніше десятої вечора. Працівники мають стежити, щоб  грали не більш як півтори години. Інакше заклад штрафуватимуть
Підлітки сидять у комп'ютерному клубі в Пекіні. Новий закон забороняє неповнолітнім бути там пізніше десятої вечора. Працівники мають стежити, щоб грали не більш як півтори години. Інакше заклад штрафуватимуть

Гуанг ЦІНЬ, 56 років, архітектор, Пекін:

– Син – обдарований математик. Працює в аналітичній фірмі. За день може розібратися з будь-якими рахунками. Йому дозволили працювати з дому.

Два роки тому припинив виходити надвір. Усе замовляє. Не має ні дівчини, ні друзів. Працює, а тоді грає. Усе зароблене спускає туди. Ми закривали на це очі, доки не почав одягати підгузки, щоб не відволікатися від ігор. Тоді й дружина визнала, що маємо проблему.

Тричі наймали спеціалістів з ігроманії. Казали, вони безсилі, доки син сам не захоче позбутися залежності.

Примусити його вийти з квартири не можемо. Синові 34 роки. Дружина якось відключила інтернет під час гри. У нього стався нервовий зрив. Ридав і качався по підлозі.

Розумію, що якийсь вихід мусить бути. Але ми його поки що не знайшли.

Суїн НЕНЬ, 30 років, фармацевт, Чунцін:

– Розробник комп'ютерних ігор виплатив нам майже 300 тисяч доларів компенсації. Мою сестру убив чоловік-ігроман. Мав легкі психічні відхилення. Через гру вони загострилися.

Того дня сестра скаржилася, що чоловік не хоче допомогти їй. Мали поїхати в магазин вибрати меблі. От-от планували переїзд у нову квартиру. Вони працювали дизайнерами. Добре заробляли. Купили житло. За три місяці в мене мала народитися племінниця.

Сусіди почули крики й викликали міліцію. Зламав сестрі всі ребра і проломив голову. Вибив зуби. Око витекло. Він сидів поруч і грав.

Ми подали до суду. Мали висновки психіатра. Юристи компанії запропонували компенсацію. Мій адвокат сказав погоджуватися. Боялися, що суддя визнає, що агресію спровокувала гра, але скаже, що розробник не може відповідати за те, скільки часу користувач проводить у ній.

Чоловік сестри перший місяць не згадував про неї. Питав, коли йому знову дозволять сісти за комп'ютер. За півроку спитав, чому вона не приходить його провідувати.

Емін ШЕЙ-ЛЮ, 29 років, викладач, Шанхай:

– Шість років прожили з чоловіком. У березні збиралися купувати квартиру. заради неї працювали обоє на трьох роботах. В останній момент він почав відмовляти мене. Тоді сказав, що в нього болить живіт. Так було шість разів.

Я поїхала підписувати договір сама. Виявилося, наш банківський рахунок порожній. Він усі гроші вклав у персонажа комп'ютерної гри. Не могла у це повірити. Сиділа і мовчала, а він переконував, що коли його персонаж буде найсильніший у цілому світі, ми заробимо вдесятеро більше.

Наступного дня подала на розлучення.

Фанг КАНАНЬ, 40 років, вчителька, Пекін:

– Чоловік сім місяців брехав, що в нього рак, аби випросити гроші. Доти вкладав по кілька десятків доларів у гру. Почав просити більше. Я відмовляла. Потім він захворів. Повідомив, що має пухлину в шлунку. У лікарню мене не брав, щоб не засмучувалася. Полисів.

Друзі й колеги зібрали нам допомогу. За рік він витратив понад півмільйона юанів на ігри (1,7 млн грн. – Країна). Сидів у них цілодобово. Я була щаслива, що не зациклюється на хворобі.

Першим щось запідозрив його брат. Сказав, що були в ресторані і Бей їв дуже гострі страви і пив алкоголь. Я вдома пошукала документи про лікування. Нічого. У коробці з ліками – теж.

Спитала прямо. Відповів, що хотів подбати про себе.

Чунтао ЛУНЬ, 61 рік, вчителька, Шанхай:

– Працюю у приватній школі. Рік боремося з гральною залежністю в дітей. У випускному класі найталановитіший учень провалив вступні іспити, бо не готувався через гру. Вчився завдяки стипендії. Його батьки – бідні. Розраховували на безкоштовне навчання й далі. Зараз працює на фабриці. Наступного року знову пробуватиме вступати. Комп'ютер у нього забрали.

У школі трьох дітей відправили в табір для залежних. Засинали на уроках, мали спалахи люті, трусилися, якщо забирали телефон. Там суворі умови. Але іншого виходу немає.

Раніше були табори для дітей від восьми років. Зараз є групи для 3-річних. Моя донька працює в такій. З малими складно. Вони не вміють жити без планшетів. Дехто не тримає ложку. Я серджуся, коли в соцмережах викладають відео, де малюки вправні з ґаджетами.

1 400 000 доларів Уклав Лу Моу з провінції Сичуань у розвиток персонажа гри "Справедливість онлайн"

Зараз ви читаєте новину «Чоловік сім місяців брехав, що в нього рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути