четвер, 01 квітня 2010 18:38

Чи страшно було їхати в метро?
8

29 березня у вранішню годину пік у московському метро сталися два вибухи - о 7.56 на станції "Луб'янка" і о 8.39 на станції метро "Парк культури". Загинули 38 людей, 62 отримали поранення. Обидва вибухи визнані терактами. У ФСБ кажуть про смертниць, які задіяли вибухові пристрої.

Того ж дня з 13.00 до 15.00 на київських станціях метро "Вокзальна" й "Палац "Україна" ми запитували пасажирів: чи страшно було їхати в метро після московських новин?


"Я завжди знала, що в Москві в метро краще не сідати. Там велике скупчення людей, якраз нажива для терористів. Востаннє була там по роботі 2005-го. Все роздивлялася, чи нема якихось підозрілих людей. У нашому метро мені не страшно".

Ніна ТОПЧІЙ, 59 років, інженер-проектувальник, Київ


"Звичайно, страшно. Якось увечері зайшов у вагон на станції "Лівобережна", а біля виходу стоїть сумка, усі люди шарахаються, обходять її. Я хотів вийти, але двері захлопнулися, тож став у кінці вагону, думаю: вийду на наступній станції. Але забув, і так доїхав до своєї".

Василь ДРІМЛЮГА, 73 роки, провідний науковець Інституту "Аналітприлад", Київ


"Вмикаю музику й не думаю про те, що у вагоні можуть бути терористи. Інакше можна стати параноїком".

Іван ВЕРКАВЕЦЬ, 27 років, учитель фізкультури, Київ

"Я коли заходжу у вагон, то дивлюся, чи нема там підозрілих людей, які за щось дуже тримаються, нервують. Як є, то на наступній станції виходжу. Якщо зразу помічаю, то й не заходжу в той поїзд, чекаю наступного. Береженого - Бог береже".

Тетяна СТОРОЖУК, 51 рік, провідниця, Козятин Вінницької області

"Ні в харківському, ні в київському метро їхати не боюся. Хоча було кілька випадків, коли думала - краще б я поїхала маршруткою. Пам'ятаю, щось загорілося. Поїзд став і всі люди почали виходити. Це така паніка була! Штовханина, хтось падає, ніхто не звертає уваги. Ледве вийшла".

Юлія КРАВЧЕНКО, 23 роки, студентка юридичної академії Ярослава Мудрого, Харків

"Мене більше лякає, що в метро може засипати землею чи залити водою. Зараз кажуть про те, що ґрунтові води піднімаються. Якщо можна автобусом, то метро не користуюся".

Інна МАЗУРКЕВИЧ, 21 рік, студентка, Київ

"Дуже неприємно, коли якісь конфлікти відбуваються в сусідів. Зразу думаєш: так близько, що і в нас таке може трапитися. Але, якщо треба швидко кудись добратися, то все одно їду в метро. Теракт можуть скоїти і в якомусь гіпермаркеті, то що - за продуктами не ходити?"

Валентин ОСТРОВСЬКИЙ, 40 років, водій, Київ


"Помітила, що сьогодні було менше людей, ніж завжди. Більше міліції. До роботи добираюся хвилин за 40 у метро, а маршрутками їхала б години зо дві. Якось поїзд зупинився в тунелі й хвилин 10 стояли, якась технічна неполадка була. Сильно злякалася. Це ж замкнутий простір".

Людмила, 48 років, прибиральниця, Київ

Зараз ви читаєте новину «Чи страшно було їхати в метро?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути