четвер, 30 червня 2022 07:15

"Якщо дозволити Росії вийти непокараною, виросте ще більший монстр"

Третє засідання контактної групи з питань оборони України на чолі з керівником Пентагона Ллойдом Остіном відбулося 15 червня.

На зустріч у форматі "Рамштайн-3" зібралися міністри оборони понад 40 країн

Вікторія СВАСКСГААРД, 38 років, дерматолог, Нарвік, Норвегія:

– На закупи їздимо в супермаркети. З травня стало очевидно, що деяких продуктів бракує. Борошна можна було взяти лише по дві пачки. Соняшникової олії не було взагалі.

Переказав трохи грошей вашому війську

Дотримувалися з чоловіком принципів мінімалізму. Удома мали їжі тижнів на два. Тепер накупила 20 кілограмів борошна і 12 пляшок олії. Хочемо насушити м'яса та овочів із фруктами. Думали вивезти старі меблі, бо заважають у гаражі. Але вирішили, що їх можна спалити й зігрітися чи приготувати їжу. На нас чекає найважча зима за кілька десятиліть. На сайтах рукоділля дуже здорожчали вовняні шкарпетки і светри.

Ми розуміємо, що напад на Україну не може не вплинути на світ. Що повільніше допомагатимемо Україні, то дорожче будемо платити. Посварилася з сусідкою, яка сказала, що треба домовлятися і віддавати Путіну те, що він хоче. Схоже, що росіяни ніколи не нажеруться. А притому далі погрожуватимуть світові ядерною і хімічною зброєю.

Автор: facebook.com/UkrainianWorldCongress
  Понад 500 людей зібралося на акції підтримки вступу України до Європейського Союзу у столиці Нідерландів Амстердамі 12 червня. Учасники утворили живий ланцюг єдності на площі
Понад 500 людей зібралося на акції підтримки вступу України до Європейського Союзу у столиці Нідерландів Амстердамі 12 червня. Учасники утворили живий ланцюг єдності на площі

Допомагаю біженкам з України. Зателефонували, що до нас у лікарню привезуть 6-річну дитину з важкою інвалідністю з Харкова. Ми мали вільну потрібну апаратуру, а там відділення для реабілітації після інсульту. Я підготувалася обробляти пролежні й боротися з інфекціями. Привозять хлопчика, а в нього один невеликий пролежень на куприку. Питаю, чи мали медичний супровід. Ні, мати сама піклується про дитину. Коли Україна переможе, допоможу їй облаштувати для сина кімнату з усім необхідним. Також домовилися з подругами пожертвувати по тисячі євро на відбудову садків і лікарень.

Саїд ЧАЙША, 52 роки, юрист, Рабат, Марокко:

– Стежимо за долею Брагіма Саадуна, якого разом із двома британцями засудили до смертної кари рашистські маріонетки в окупованому Донецьку. Сподіваюся, їх обміняють. Але не здивуюся, якщо ці варвари справді їх розстріляють. Ця війна показала, що росіяни й усі, хто їх підтримує, живуть у світі, де розуміння людяності й норм максимально близькі до того, як їх розуміли нацисти.

Дружина сказала, що кус-кус подорожчав у півтора разу. Думаю, це не межа. Світ розучився цінувати їжу. Ми сприймали багаті столи як належне. Я розумію, що Україна не може розмінувати свої порти. Росіяни одразу цим скористаються, хоч би що там обіцяла й гарантувала Туреччина.

Якщо дозволити Росії вийти непокараною, виросте ще більший монстр. Боюся, світ не може уявити, що можуть виплекати ці жорстокі брехливі дикуни.

Куди можуть привести священники, які на чорне кажуть біле?

Переказав трохи грошей вашому війську. Якщо Брагім пішов на захист країни, яка для нього стала другим домом, можемо ним пишатися.

Чейз БРАЙТНІ, 46 років, власник мережі магазинів, Манчестер, Велика Британія:

– Моя бабуся казала про велику дурість чи наївність: "Це все одно що покластися на француза". Коли президент Макрон заявляє, що Україна мусить домовлятись і поступатися, розумію, про що вона. На роботі сьогодні сміялися, що бажання здатися – частина їхньої ДНК. Але тішить, що багато людей виходить на мітинги і попри абсурдні заяви Франція допомагає зброєю.

Усе моє оточення розуміє, що маємо допомагати Україні вистояти. Разом із друзями влаштували ярмарок. Зібрали 8 тисяч фунтів. Купили те, що просили британці, які воюють за Україну. Я й сам хотів поїхати, але один із хлопців сказав, що кориснішим буду тут. Узяв на себе рахунки його дружини за електрику й газ.

Моя родина в кількох поколіннях – англікани. Зустрічаюся з католичкою вже шість років. Через релігію мали постійні конфлікти. Не одружилися, бо ніхто не хотів поступатися. А цього тижня Шерон сказала, що можемо побратися в англіканській церкві. Лютувала, бо Папа Франциск заявив, що не можна говорити про цю війну як про протистояння добра і зла. Виправдовує Росію. Мовляв, її спровокували. Куди можуть привести священники, які на чорне кажуть біле?

У моїх магазинах жінки з України можуть отримати по продуктовому набору протягом чотирьох тижнів. За цей час встигають оформити допомогу й виплати.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Якщо дозволити Росії вийти непокараною, виросте ще більший монстр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути