середа, 29 травня 2013 19:06

Афіша на червень 2013 року

1 червня, субота

Терпіти не міг групові заняття з бойових мистецтв майбутній актор Брюс Лі. Якось, коли мав 16 років, сів біля шкільних дверей і казав усім дітям, що вчитель захворів. Тож на уроці був єдиним учнем. "Учителю, ви чудово володієте кунг-фу, а я – танцюю ча-ча-ча, – звернувся Брюс Лі до Іп Мана. – То давайте обміняємося знаннями: ви навчите мене битися, а я вас – танцювати".

Фільм Вонґа Карвая "Великий майстер" про наставника з кунг-фу Іп Мана – у прокаті

"Скульптури царів поміняли на ленінів, а їх – на шевченків. Виникає запитання: хто стане новим героєм? Мій пам'ятник завжди буде актуальний. Його не треба знімати, можна просто поміняти табличку", – каже 32-річна художниця Жанна Кадирова про свою роботу "Пам'ятник пам'ятнику". Це монумент, накритий білим полотном. Робота з'явилася 2010-го, прикрашала сквер у Шаргороді на Вінниччині, тепер – український павільйон у Венеції. Також Україну на бієнале представлятимуть художники Оксана Мась, Микола Рідний та Гамлет Зіньковський.

Відкриття 55-ї Венеційської бієнале

Італія, Венеція

2 червня, неділя

"Вальс створював для ніжних зізнань особливо зручну обстановку. Близькість партнерів сприяла інтимності, а торкання рук дозволяли передавати записки", – писав радянський культуролог Юрій Лотман. Наприкінці XVIII століття моду на вальс порівнювали із захопленням тютюном. Називали танець вульгарним і надто еротичним, бо кавалер підтримував партнерку за талію і стояв до неї обличчям.

Великий офіцерський бал

19.30, Севастополь, плац Михайлівської берегової батареї

7 червня, п'ятниця

Жовту картку отримав форвард італійського "Ювентуса" Мірко Вучинич за те, що після гола у матчі з "Пескарою" зняв шорти. "Усе вийшло спонтанно. Я відчув, що маю це зробити, і зробив", – каже 29-річний футболіст. Він також є капітаном збірної Чорногорії. Витівку Вучинич повторив у поєдинку збірної зі швейцарцями. До того ж одягнув шорти на голову. Пояснив, що це – його стиль святкувати забиті м'ячі.

Матч Чорногорія – Україна, відбірковий тур чемпіонату світу з футболу-2014

21.30, Чорногорія, Подгориця

8–9 червня, субота – неділя

"Мріяв організувати музичний фестиваль, аби щороку приймати іншу країну. Зрозуміло, на Труханів острів першими треба запросити шведів, – говорить ініціатор фестивалю "Рок'N'Січ" співак Олег Скрипка. – Ідея виникла після торішнього матчу Україна – Швеція. Я знав, що будуть затори, тому взяв мопед і поїхав на стадіон. Дорогою зустрів шведських уболівальників. Як і вони, я був у жовто-блакитній футболці, але нашої збірної. Посадив на мопед позаду себе фаната. Зайшов зі шведами на матч, сиділи там разом".

Україно-шведський фестиваль "Рок'N'Січ"

Київ, Труханів острів

10 червня, понеділок

Один рік провчилась американська співачка Лана Дель Рей

в університеті "Фордхем". Вивчала філософію, але здебільшого грала у клубах і барах.

2 години витратила вона на написання свого першого хіта – ­Video games. Позаторік завантажила відео до нього на ­YouTube, де його переглянули понад 40 мільйонів разів. Кліп співачка змонтувала сама на ноутбуці з роликів, які знайшла в інтернеті.

Три роки не могла отримати права на музичний лейбл Lana Del Rey. 2008-го завантажила композиції в мережу і згодом не змогла довести, що це – її. Лані довелося купувати права на власні пісні.

За чотири тижні до концерту Дель Рей у Києві були розкуплені квитки до фан-зони. Залишились тільки за цінами від 1200 гривень.

Дев'ять років минуло відтоді, як Лана Дель Рей востаннє напилася. Підлітком потрапила до наркологічної клініки. "Усі мої пісні про втрачене кохання насправді – про алкоголь", – розказує артистка.

За 10 хвилин після того, як 18-річною Лана розіслала свої демозаписи п'ятьом продюсерам, зателефонував Девід Кане і запитав: "Чи можемо розпочати роботу завтра?"

Концерт Лани Дель Рей

19.00, Київ, палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

13 червня, четвер

39 театрів розташовані на Бродвеї. 5 мільярдів доларів прибутку вони приносять до міського бюджету Нью-Йорка щороку.

20 мільйонів доларів – середній бюджет бродвейської вистави.

Прем'єра бродвейського мюзиклу "Цілуй мене, Кет!" Коула Портера

19.00, Київ, Театр оперети, вул. Велика Васильківська, 53/3

15 червня, субота

30 разів виконав на біс гостям пісню про пса Снупі англійський гітарист Річі Блекмор на Різдво 1996-го. "Вони були в такому захваті, що назвали вечірку Blackmore's ­Night – "Ніччю Блекмора", – згадує музикант. – Тому коли я пішов з Deep Purple та Rainbow, таке ім'я дав новій групі".

Концерт гурту Blackmore's Night

19.00, Київ, "Палац Україна", вул. Велика Васильківська, 103

20 червня, четвер

Що може Супермен:

– обходитися без повітря, їжі, води та сну,

– прочитати книжку за секунду,

– упізнати людину за серцебиттям,

– вивчити мову за кілька годин,

– розшукати кохану за ароматом парфумів.

Українська прем'єра фантастичного бойовика "Людина зі сталі"

21–23 червня, п'ятниця – неділя

"Увесь статок він вклав у кіно, а потім помер у страшних злиднях, – розповідає Марі-Елен Лееріссе, правнучка засновника ігрового кінематографа Жоржа Мельєса. – Устиг проїсти за життя три спадки – батька, материн та дружинин. Мусив продати землю, де були будинок, дві студії, майстерня костюмів і декорацій. Щоб звільнити територію для продажу, склав усе докупи й підпалив. І пішов продавати на вокзалі іграшки".

Фестиваль німого кіно та сучасної музики "Німі ночі"

Одеса, яхт-клуб морвокзалу

28–30 червня, п'ятниця – неділя

"На сніданок зазвичай їли сільський сир зі сметаною, хліб з маслом, посипаний кропом і тримбулькою – тоненькою цибулькою, часом яйце, – пише про довоєнну львівську кухню письменник Юрій Винничук. – Пили каву або какао, яке частенько подавали з перетертим жовтком і зі збитою піною з білків".

II Гастрономічний фестиваль "Львів на тарілці"

Ресторани Львова

29 червня, субота

Вокаліст британського гурту Depeche Mode Дейв Ґаан "зустрічався" із смертю чотири рази.

1993-го у співака стався серцевий напад під час виступу в Новому Орлеані. На біс того вечора виступали без нього, але від перерви в турі Дейв відмовився.

За два роки вчинив спробу самогубства – перерізав вени.

Ще через рік прийняв завелику дозу спідболу – суміші кокаїну та морфію. Це спричинило зупинку серця на 2 хвилини.

2009-го перед виходом на сцену в Афінах в гримерці у Ґаана стався напад – через запалення у травному тракті. Згодом у нього виявили злоякісну пухлину, яку успішно видалили.

Концерт гурту Depeche Mode

19.00, Київ, НСК "Олімпійський", вул. Велика Васильківська, 55

30 червня, неділя

15 років після відкриття добудовували стадіон "Маракана" у Ріо-де-Жанейро. 1950-го там приймали вирішальний матч першого повоєнного Кубка світу з футболу. Довести до пуття 200-тисячну арену до фіналу не встигли.

Фінал Кубка конфедерацій з футболу

1.00 за київським часом, Бразилія, Ріо-де-Жанейро, стадіон "Маракана", Трансляція на телеканалі "Футбол"

Зараз ви читаєте новину «Афіша на червень 2013 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути