субота, 23 червня 2012 17:33

Іноземні фани ходять у Київську оперу гуртами й по дешевих квитках

Фанатів цікавить у Києві не лише футбол, а й опера й балет. У нефутбольні дні вболівальники групками сходяться в Київську оперу, щоб подивитися вистави.

Касир оперного театру Марія Черешнева, 60 років, говорить, що фани купують недорогі квитки.

"Ті іноземці, що у нас постійно живуть, квитки дорогі завжди беруть. А ті, які приїхали на "Євро", беруть квитки дешеві. Не дуже заможні, а може не хочуть тратити на це багато, але їм хочеться подивитися нашу оперу", - розповіла жінка.

Вона показує цінник біля касового віконця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через "Євро-2012" на "Країні мрій" у Києві пусто

"Якщо багатші купують квитки від 300 до тисячі гривень, то ці всі беруть за 50, 80, 100. До ста. Я бачу фанів по маєчках і трохи з ними бесідую, бо англійську мову знаю. Всі ті, що на "Євро" приїхали, беруть не дорожчі ста гривень. Особливо на "Попелюшку" 20 червня дуже багато молодих фанів прийшло. А от на "Лебедине озеро" з Ніною Ананіашвілі 16 червня не брали. На балет приїздила дружина Саакашвілі. Все було на найвищому рівні. І квитки всі дуже дорогі. Були тільки ті іноземці, яких я вже знаю в обличчя, бо живуть у Києві постійно", - ділиться касирша.

Марія Черешнева каже, що раніше на кожну виставу 20 відсотків квитків викуповували іноземці. Як почалося "Євро" - продає іноземцям не менше третини квитків.

"Фани, які ходять у нас в оперу - це в основному молоді люди, хлопці, приходять гуртами. Просто одягнені - у футболках, але всі запитують, який дрес-код. Дивлюся на них і кажу їм так: не взувайте шльопанці і не приходьте в шортах. "А жарко", - кажуть. Відповідаю: "Нічого. У нас працює кондиціонер". Приходять увечері нормально вдягнені, хай у джинсах і сорочках, але пристойно. На ногах там уже що є. Але не в шльопанцях. Так би їх просто не пропустили. Жінки вечірніх суконь не вдягають. Виглядають просто, але для опери - не так, як на пляж. Питаю, чи подобається їм наш балет. Ще ніхто не сказав, що не подобається", - зауважила жінка.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні фани ходять у Київську оперу гуртами й по дешевих квитках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути