четвер, 21 червня 2012 15:47
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський

Уряд завищує кількість іноземних фанів у рази

Нещодавно їхав трасою Київ-Чоп. Саме її дев'ять місяців інтенсивно ремонтували, очікуючи масового приїзду футбольних уболівальників із Європи. Але протягом трьох годин їзди цим автошляхом побачив лише кілька автомашин з іноземними номерами.

Водночас уряд радісно рапортує: з 4 по 19 червня Україну відвідали близько мільйона іноземних футбольних фанатів. Цифра дуже сумнівна - це доводять прості математичні дії.

Загальна місткість чотирьох українських стадіонів, задіяних у груповому турнірі Євро-2012, становить близько 200 тис місць. На кожному було проведено по три гри. Отже, футбол на стадіонах могли подивитися 600 тисяч уболівальників. Це вже набагато менше від заявленого Кабміном мільйона.

Зрозуміло також, що значну частину глядачів складали українці. Наприклад, на Донбас-Арені під час гри Англія-Франція іноземних фанів – англійців, французів та росіян – було сукупно близько 20 тис. Тобто, менше половини стадіону.

У Львові на матчі Німеччина-Португалія вболівальники цих збірних разом складали 11 тис - стадіон розраховано на 35 тис глядачів.

Близько 10 тис шведів уболівали за свою команду під час її матчів на 70-тисячному „Олімпійському" в Києві. І так далі.

Припустимо, що разом іноземці під час групового турніру зайняли на українських стадіонах аж 200 тис місць. Але при цьому слід мати на увазі, що найчастіше європейські фани приїздили до України на два або ж і на три матчі.

Тоді ця гіпотетична цифра іноземних візитерів має ще зменшитися.

Отож, якщо уряд наполягає на приїзді мало не мільйона іноземних уболівальників, то постає питання – що робили в Україні принаймні 800 тис з них?

Важко уявити, що людина долала кілька тисяч кілометрів для того, аби подивитися футбол у фан-зоні або в українському барі. Набагато природнішим є припущення, що уряд звично для себе перебільшує. Кажучи попросту – прибріхує.

Зараз ви читаєте новину «Уряд завищує кількість іноземних фанів у рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути