четвер, 17 серпня 2017 10:50

Знайшли унікальну квітку, якій 100 млн років

Американські дослідники з Університету Орегон знайшли унікальні квіти у шматкові бурштину. Вік рослини - приблизно 100 млн років.

Квітку назвали Tropidogyne pentaptera. У перекладі з грецької означає "п'ять крил", повідомляє indicator.

Діаметр квітки - 5 мм. Пелюстки мають роздвоєну структуру. Рослину віднесли до роду Cunoniaceae. До нього входять більшість тропічних квітів. Вони ростуть в Австралії, на півдні Африки і в Південній Америці.

Автор: zik
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли найбільшого динозавра, який існував на Землі

"Ці шматочки бурштину зберегли квіти настільки добре, що вони зараз виглядають так, ніби ви їх зірвали з куща у вашому саду. Динозаври, можливо, могли випадково зламати гілки і "струсити" квіти в краплі смоли на корі араукарії, яку вважають сьогодні головним джерелом доісторичного бурштину", - розповідає професор Джордж Пойнар з університету штату Орегон.

Ліси з вічнозелених хвойних рослин араукарій росли на території М'янми (країна на південному сході Азії) близько 100 млн років тому. У них жили динозаври, ссавці та комахи.

Американські дослідники виявили новий вид квітки. Назвали рослину на честь відомого американського рок-музиканта Джимі Хендрікса. Квітка не має господарського значення. Через привабливий вигляд стане популярною декоративною рослиною, кажуть науковці.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли унікальну квітку, якій 100 млн років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути