понеділок, 26 червня 2017 07:31

Довели вплив цвілі на здоров'я людини

Довели вплив цвілі на здоров'я людини
Експерти звернули увагу, що люди часто скаржаться на напади алергії, головний біль і проблеми з диханням, перебуваючи всередині конкретного приміщення. Фото: bfm

Французькі вчені з'ясували, що домашня цвіль, яка росте на шпалерах, мокрих стінах і накопичується в темних кутках квартир, може привести до проблем зі здоров'ям.

Експерти звернули увагу, що люди часто скаржаться на напади алергії, головний біль і проблеми з диханням, перебуваючи всередині конкретного приміщення.

Дослідники вирішили довести свою теорію і побудували імітатор квартири.

Про це повідомляє журнал Applied and Environmental Microbiology.

Вони наклеїли шпалери на стіну, а потім висадили на них спори і направили на них потоки повітря. Разом з цвіллю в повітря потрапила велика кількість мікотоксинів - отруйних речовин, які можуть викликати отруєння або алергічні реакції при попаданні в легені і на шкіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені: здоров'я залежить від місяця народження людини

"Нам вдалося показати, що мікотоксини можуть виділятися з запліснявілих стін та інших предметів прямо в повітря, особливо всередині закритих приміщень. Відповідно, їх можуть вдихати жителі будинків, і їх вплив на здоров'я людей слід вивчити, особливо в будинках, де є цвіль в великих кількостях ", - розповідає вчений Жан-Дені Баллі.

Фахівці впевнені, що це відбувається в квартирах, де є цвіль: мікотоксинів потрапляють в повітря або в їжу людини, викликаючи проблеми зі здоров'ям.

Науковці китайського університету Циндао провели дослідження, під час якого проаналізували відомості про більш ніж 2 млн пацієнтів. У документації описали понад 78 тис. випадків смерті через низку обставин. Ще 25 тис. людей померли від серцево-судинних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Довели вплив цвілі на здоров'я людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути