четвер, 22 червня 2017 07:25

Вчені: здоров'я залежить від місяця народження людини

Вчені: здоров'я залежить від місяця народження людини
Іспанські вчені виявили зв'язок між місяцем народження людини і її майбутніми проблемами зі здоров'ям. Фото: MedikForum

Іспанські вчені виявили зв'язок між місяцем народження людини і її майбутніми проблемами зі здоров'ям.

Дослідження показало, що аспекти здоров'я матері під час вагітності і перший рік життя дитини роблять значний вплив на організм людини.

Задіяли понад 30 тис. пацієнтів, вчені зіставили місяць народження людини з 27 різними проблемами зі здоров'ям, починаючи від нетримання і закінчуючи мігренню.

Народжені в червні і грудні люди мають максимально високий ризик остеоартриту, а ось у тих, що з'явилися на світ у квітні ризик болю в нижній частині спини мінімальний. Про це повідомляє Netdoctor.

Виявилось, що у жінок 8 різних проблем зі здоров'ям пов'язані з місяцем народження. Серед них нетримання, яке найчастіше спостерігається у народжених в червні, а також підвищений рівень холестерину, який частіше зустрічається у тих, хто народився в жовтні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людство знищить спека - фахівці

На думку фахівців, час народження впливає на різні чинники - ультрафіолетові промені, вітамін D, температури, сезонні віруси і алергії, які впливають на розвиток матки і плоду, що знаходиться в ній.

Американські вчені знайшли спосіб збільшити тривалість життя. Йдеться про харчові добавки, що містять отримані з кишечника бактерії. В результаті проведених досліджень були виявлені штами мікроорганізмів, які сприяють уповільненню зростання ракових пухлин і накопичення бета-амілоїд - з'єднань, пов'язаних з розвитком хвороби Альцгеймера.

Зараз ви читаєте новину «Вчені: здоров'я залежить від місяця народження людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути