субота, 19 травня 2018 07:25

Встановили час доби, коли користування смартфонами провокує депресію

Встановили час доби, коли користування смартфонами провокує депресію
Користування смартфонами вночі провокує безсоння. Фото: md-eksperiment

Безсоння, депресію, почуття тривоги і неспокою викликає користування смартфонами вночі.

Внаслідок цього порушується робота внутрішнього біологічного годинника. Це підвищує розвиток психічних розладів, пише "Новое время".

Дослідження провели шотландські науковці з Університету Глазго. У ньому взяли участь 90 тис. осіб. Вік піддослідних від 37 до 73 років. Їм на зап'ястя встановили датчики. Учасники експерименту носили пристрої тиждень. Протягом цього часу науковці контролювали рівень активності кожного піддослідного.

Виявилося, що люди, які вели активне життя вночі, мають сильне порушення внутрішнього годинника. Віддалення від життя за природним ритмам робить негативний вплив на роботу всього організму і на психоемоційний стан людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися апатії: 5 порад

Під час експерименту виявили зв'язок між порушеннями роботи біологічного годинника і відчуттям самотності, нестабільним настроєм і почуттям власної неповноцінності. Так, люди, які користуються смартфонами вночі, відчувають себе більш самотніми.

Якщо втому відчувають зранку — причина у недосипанні. Якщо ж такий стан триває протягом тривалого часу, це може свідчити про хворобу. 76% американців відчувають постійну втому. Вона - загальний симптом, який може бути ознакою багатьох хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Встановили час доби, коли користування смартфонами провокує депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути