пʼятниця, 10 серпня 2018 12:13

"Лікарі радять" чи "вже пора": коли потрібно народжувати

"Лікарі радять" чи "вже пора": коли потрібно народжувати
Народжувати дитину треба тільки тоді, коли її хочуть. Фото: yumama.com

Чимало людей народжують, бо "батьки тиснуть", "лікарі радять", "чоловік змушує". Хтось народжує, бо "вже пора" та й "чоловіка треба втримати", каже психолог Михайло Лабковський.

Ці всі причини із серії "давайте заведемо цуценятко або дитинку", пише фахівець в Іnstagram.

"Це веде прямо до розчарування, до постійної втоми, до небажання справлятися з батьківськими обов'язками. Нерідко - і до агресії щодо до малюка. А він, між іншим, абсолютно не винен, що п'яний гінеколог щось там пояснював про "призначення жінки" або "що цокає годинник"", - пояснює спеціаліст.

Народжувати дитину треба тільки тоді, коли її хочуть. Крім того, має бути усвідомлення, що життя зміниться - потрібно вставати вночі, заради дітей треба відмовитися від звичних речей.

"Коли відчуваєте таку наповненість всередині, що хочеться подарувати життя і щастя ще одній людині. Коли є потреба піклуватися, захищати, виховувати, займатися з ним, приділяти малюку багато часу. Коли є бажання і готовність до того, що ваше життя повністю зміниться", - каже Лабковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 відомих жінок, які відмовилися від материнства

Якщо відповідаєте собі "так"- це нормальна і адекватна мотивація, підсумовує психолог.

Успішні жінки стали учасницями руху Сhild-Free. Він виник у США 1970 року в середовищі освічених жінок. Американські феміністки, які усвідомили свої справжні бажання й цінності, боролися за право розпоряджатися тілом на власний розсуд. Жінки вважають, що у них завжди має бути вибір - народжувати чи ні.

Зараз ви читаєте новину «"Лікарі радять" чи "вже пора": коли потрібно народжувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути