вівторок, 27 грудня 2016 12:34

Виявили, як тривалі святкування впливають на мозок людини

Виявили, як тривалі святкування впливають на мозок людини

Британські вчені провели дослідження щодо впливу свят на людський організм. Виявляється, веселі застілля, велика кількість алкоголю і надмірне вживання їжі не проходять безслідно.

Під час святкування настрій підвищується за рахунок підвищення двох гормонів - дофаміну (речовина, яка передає емоційну реакцію і дозволяє відчувати емоцію) та серотоніну (медіатор гарного самопочуття). Вони сприяють позитивному настрою, передає sundaynews.inf.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психологи пояснили, чому жінкам подобаються веселі чоловіки

Крім того, у період свят люди відчувають стрес від того, що все треба встигнути і підготувати. Пошук подарунків також додає напруги і здатен погіршувати настрій, кажуть науковці.

Під час дарування подарунків у мозку людини відбувається викид ендорфінів - гормонів щастя. Вони приводять людину у стан задоволення і блаженства.

Приємна компанія сприяє виробленню в людському організмі окситоцину - гормону ласки. Між людьми виникають відносини, схожі на материнське почуття стосовно дитини.

Однак від переїдання відбувається зв'язок між гіпоталамусом та імунною системою. Це призводить до запальних процесів в організмі. Вчені застерігають від надмірності в їжі, оскільки є ризик згодом захворіти на діабет.

Американські медики виявили, що проблеми зі сном мають ті, хто неякісно харчується. Люди, які сплять по 5-6 годин на добу, вживають найбільше калорій.
Зараз ви читаєте новину «Виявили, як тривалі святкування впливають на мозок людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути