Китайські та британські науковці вивели генетично-модифікованих поросят. Вони мають на 24% менше підшкірного жиру.
Результати дослідження вчені опублікували у Proceedings of the National Academy of Sciences.
"Генетично модифіковані свині зможуть давати менш жирне і більш пісне м'ясо. За смаковими якостями воно не відрізнятиметься від звичайного продукту, - каже доктор Цзяньго Чжао з Інституту зоології Китайської академії наук у Пекіні.
Фахівцям вдалося отримати 12 здорових поросят. Дослідники застосували технологію CRISPR/Cas9. Завдяки ній в організмі поросят з'явився ген UPC1. Він відповідальний за терморегуляцію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені придумали, як вирощувати в середині тварин людські органи
У природі ген UPC1 є у ссавців. У поросят він відсутній. Їм ген прищепили від мишей.
Коли тваринам виповнилося півроку, їх умертвили. Проведені дослідження і аналізи не показали будь-яких відхилень у здоров'ї тварин. Крім того, один з самців встиг дати здорове потомство.
Свині стануть донорами людей. Такого рішення дійшли у компанії Smithfield Foods. Вона планує використовувати свиней для вирощування людських органів. Органи і тканини свиней вже використовують у трансплантології.
Коментарі