вівторок, 20 листопада 2018 11:16

Відкрили нову Теорію всього

 

Відкрили нову Теорію всього вчені з німецького Інституту гравітаційної фізики Товариства Макса Планка і польського Варшавського університету.

Вони розширили Стандартну модель фізики частинок, включивши в неї гравітацію, передає Phys.org.

Нова теорія, яка може виявитися остаточною Теорією всього, передбачає існування частинок з незвичайними властивостями.

Властивості відомих елементарних частинок описуються Стандартною моделлю, яка підтверджується експериментально, але не може пояснити ряд фізичних явищ. Крім того, Стандартна модель описує електромагнітну, слабку і сильну взаємодію, але не включає гравітацію. Іншими словами, вона не узгоджується із загальною теорією відносності при розгляді таких явищ, як Великий вибух або існування горизонту-подій чорної діри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найяскравіша галактика у всесвіті "з'їла" сусідів

Для вирішення цієї проблеми вчені запропонували різні гіпотетичні принципи, які стосуються так званої Нової фізики. Відповідно до одного з них - суперсиметрії - кожної відомої елементарної частинки відповідає більш важкий по масі суперпартнери. Так, відомим бозонам відповідають гіпотетичні ферміони, а відомим ферміонами - бозони. При об'єднанні принципів загальної теорії відносності і суперсиметрії зникають деякі протиріччя, що виникають при спробі включення гравітації в квантову механіку. Таку фізичну теорію називають супергравітацією. На думку деяких вчених, супергравітації є Теорією всього, що описує всі відомі фундаментальні взаємодії.

Однак при спробі об'єднання супергравітації зі Стандартною моделлю виникла проблема. Передбачені значення заряду елементарних частинок змістилися. Для вирішення цієї проблеми вчені модифікували групу симетрій, завдяки яким електромагнітне взаємодія вдається вписати в суперсиметрії. Це дозволило отримати симетрії для електромагнітної і сильної взаємодії.

У новій роботі вчені показали, що слабка взаємодія можна вписати в теорію через нескінченну групу симетрій.

Астрономи виявили сліди невідомої галактики. Їх знайшли, коли проаналізували дані європейського зонда Gaia, що зібрав інформацію про позиції та рух близько 1,7 млрд зірок.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили нову Теорію всього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути