вівторок, 06 серпня 2019 09:39

Вчені знайшли величезні запаси води на Місяці

  Вчені знайшли свідчення величезних покладів льоду на Місяці. Фото: sovetolog.com
Вчені знайшли свідчення величезних покладів льоду на Місяці. Фото: sovetolog.com

У кратерах на полюсах Місяця може бути достатньо води для проведення тривалих дослідницьких місій і початку колонізації земного супутника.

Торік вчені заявили, що на полюсах Місяця є великі льодовики. Воду знайшли у кратерах на полюсах Місяця, куди практично не потрапляє сонячне світло, і де температура досягає мінус 120 градусів за Цельсієм, пише НВ.

Головна проблема визначення обсягу води — відправка спеціального космічного апарату. Якщо води на Місяці виявиться багато, її можна буде використовувати для створення палива і підтримання життєдіяльності людей під час довгострокових дослідницьких місій і можливої колонізації.

Вчені опублікували роботу, згідно з якою на Місяці є набагато більше води, ніж раніше передбачалося. Вони проаналізували дані з міжпланетних станцій NASA MESSENGER і LRO про близько 15 тис. кратерів, діаметром від 2,5 до 15 км на Меркурію та Місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астероїд завбільшки з хмарочос наближається до Землі

На полюсах Місяця та Меркурія, де вчені раніше знайшли поклади льоду, збереглося набагато більше води у твердому стані, яка могла бути там протягом мільярдів років.

Якщо вчені підтвердять наявність величезних обсягів льоду на Місяці, головною проблемою залишається видобуток води з них, оскільки вода не може існувати на поверхні Місяця в рідкому стані - вона моментально випарується.

Дослідники Місяця пропонують встановити намети-парники, всередину яких за допомогою гігантських дзеркал направлятимуть потоки сонячного світла. Світло розтопить лід, парники не дозволять воді випаруватися.

На аукціоні продали 3 оригінальні відеоролики висадки на Місяць місії "Аполлон-11" за $1,82 млн. Аукціон провів будинок Sotheby`s. Імені покупця не розголошували. Загальна тривалість відео становить 2 год. і 24 хв.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли величезні запаси води на Місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути